teknikjobb.se

 • Befattning

  Strateg

 • Stationering

  LKAB, Kiruna/Malmberget

 • Anställningsform

  Tillsvidareanställning

 • Sista ansökningsdatum

  2020-10-23

 

Ansök nu

Om verksamheten

Den svenska gruv- och mineralnäringen står i dag för cirka 8 procent av Sveriges totala koldioxidutsläpp och LKAB använder årligen omkring 4,5 TWh el. Vi har höga ambitioner att energieffektivisera och minimera vår påverkan på klimatet för att bli koldioxidfria 2045. LKAB är en arbetsplats för den som vill göra skillnad på riktigt!

Hållbarhetsavdelningen är en koncernstabsfunktion som består av 17 medarbetare. Vi jobbar alla strategiskt för att förverkliga LKABs höga målsättningar inom miljö, klimat och energi, social hållbarhet, arbetsmiljö och säkerhet och mångfald och jämställdhet. Avdelningen sätter mål och ramar för hela koncernen och utvecklar processer och system för att följa upp och säkerställa att vårt hållbarhetsarbete skapar resultat och kan mätas. Vi förvaltar och utvecklar ledningssystem, utför internrevisioner och sammanställer hållbarhetsredovisningen.

Här finns en bred kompetens och en positiv, varm kollegial stämning där vi hjälps åt att lösa problem och hitta nya utmaningar.

Om tjänsten

Som energistrateg kommer du jobba i en grupp om tre personer och rapportera till avdelningschefen. Rollen innebär att arbeta tillsammans med närmsta kollegorna i projekt, men även att ha sina egna ansvarsområden.

Du kommer utveckla LKABs strategiska klimat -och energiarbete genom att bl.a sammanställa och analysera energidata, utveckla energiledningssystemet och den koncernövergripande energiuppföljningen och sammanställa energiprognoser. Arbete med att samordna och utveckla LKABs system för koldioxidövervakning enligt EUs handelssystem ES/ETS ingår också i gruppens ansvar. Du kommer även ingå i breda strategiska projekt där energi -och klimat är en del för att bidra med energi -och klimatperspektivet på andra hållbarhetsområden. Ett sådant exempel är arbetet med framtida hållbarhetsmål. Du kommer arbeta nära kollegor i andra delar av företagets verksamhet och du förväntas kunna företräda LKAB internt och externt.

Stationeringsort är Kiruna eller Malmberget.

Dina kvalifikationer

Som person tycker du att många siffror förgyller din dag och du finner ett nöje i att förvandla siffror till analys. Du har inga problem med att växla mellan detaljer och de breda dragen. Du kan se helheten och omvärldssammanhang och har den analytiska förmågan och talangen för att formulera konkreta förbättringsåtgärder och kvalitativa prognoser. Du är duktig på att förklara komplexa frågor på ett pedagogiskt sätt, och förstå din målgrupp. Du tycker om att bygga relationer och samarbeta med andra, men har inga problem med att driva och slutföra arbetsuppgifter på egen hand. Är du en lättsam, noggrann och nyfiken person kommer du trivas bra med rollen!

I ditt dagliga arbete försöker du överträffa kundens förväntningar och se vad som behöver göras för att nå långsiktigt satta mål och ambitioner. Du är en lösningsorienterad och pragmatisk person som tycker om att arbeta med både tekniska frågor och analytiska processer.

Vi söker dig som har en högskole-/universitetsexamen inom teknik eller ekonomi och erfarenhet av att arbeta med energifrågor. Vi ser gärna att du har ett intresse för klimat -och hållbarhetsfrågor.

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är, oavsett befattning du söker, viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. För vår arbetsgrupp är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig. Precis som LKAB i övrigt så eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter, tandvård samt andra aktiviteter för vår personal.

Övrig information

Välkommen med din ansökan innehållande CV samt personligt brev senast den 23 oktober 2020. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.

Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Avdelningschef Anna Lidbom, tel: 070-3586909 mail: anna.lidbom@lkab.com

Fackliga företrädare:
Kiruna/Svappavaara
Ingegerd Kyrö för Ledarna, ingegerd.kyro@lkab.com, 0980-710 50
Sakari Alanko för Unionen, sakari.alanko@lkab.com, 0980-72508
Björn Åström för Akademikerföreningen, bjorn.atrom@lkab.com, 0980-62239

Malmberget/Luleå
Unionen Södra - Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO-klubben Södra - Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra – Christer Olofsson, 0970- 765 84

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Energistrateg

Företag LKAB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-10-23

Ansök nu

Dela detta jobb