teknikjobb.se

SFABs (Södertörns Fjärrvärmes) verksamhet, spelar en betydande roll i den cirkulära ekonomin. Vi bidrar till en trygg och miljösmart energianvändning, hållbar samhällsutveckling samt ett genuint ansvarstagande för vår omvärld.

SFAB levererar energi till två tredjedelar av de som bor och verkar i Huddinge, Botkyrka och Salem - en av Sveriges mest expansiva regioner med stora planer på nybyggnation av både bostäder och arbetsplatser. När Huddinge, Botkyrka och Salem växer behövs klimatsmarta energisystem som kan möta det växande behovet av värme och kyla. Det är sådana system SFAB skapar. Vi hjälper våra kunder att vara resurssmarta och använda rätt energi, det är bra för alla - kunden, oss och klimatet. Att så många är anslutna till vårt fjärrvärmenät gör oss till en central del av den lokala infrastrukturen och ger oss en viktig roll för livskraft och utveckling där vi verkar. Vi är stolta över vår fjärrvärme och fjärrkyla som lever upp till mycket höga miljökrav. Företaget står inför en utveckling av såväl organisation som erbjudande och har en spännande tid framför sig. Läs gärna mer på sfab.se.

Om rollen

Som energioptimerare får du en bred och varierad roll där du är med och utvecklar vår affär inom värme och kyla samtidigt som du bidrar till att optimera våra befintliga fjärrvärme-och fjärrkylasystem. Du tar fram och analyserar nya affärsmöjligheter för nya och befintliga kunder, du gör kalkyler och tar fram offertunderlag samt analyserar förutsättningar och genomför kapacitetsberäkningar i olika GIS program. Du arbetar både självständigt och i team och har en tät dialog med kunder och externa partners samt internt på alla nivåer inom SFAB. Arbetet består av att planera och föreslå åtgärder så det inte uppstår leveransbrist till våra kunder i framtiden. Du medverkar i planeringsarbetet kring omläggningar och kundanslutningar och föreslår utbyggnaden av fjärrvärme- och fjärrkylnätet. Du kommer även att medverka i att ta fram underlag, beslutsunderlag ledningsdimensioner, analyser till strategiforum. Du samarbetar med byggnation vid framtagning av underlag till byggnationskalkyler. Tjänsten innefattar även en medverkan i risk- och sårbarhetsanalyser, tryckfallsberäkningar, reinvesteringsplanering, prognoser, nätsimulering och förstudier.

Tjänsten innebär att medverka på olika former av samordningsmöten med kund, kommun och inblandade aktörer. Du har många olika kontaktytor och samarbeten med systerbolag, kommuner och närliggande energibolag gällande långsiktiga utbyggnadsplaner, distribution och kundområden. Du tillhör den nybildade affärsenheten Marknad & Försäljning som ansvarar för den övergripande samordningen av vårt strategiska arbete, driver affärsutveckling samt försäljning och marknadskommunikation. Rollen som energioptimerare är ny så det finns goda möjligheter att utforma och utveckla både rollen och arbetssätt.


Din Profil
Vi söker dig med relevant högskoleutbildning, tex civilingenjör med inriktning mot energisystemteknik eller motsvarande. Du har minst fem års erfarenhet inom områden som t.ex. beräkningar och energianalys, gärna från energisektorn. Har du arbetat inom teknisk försäljning eller affärsutveckling är det en fördel.

Som person är du affärsinriktad och analytisk med god förståelse för hur värde skapas i verksamheten. Du är driven och resultatorienterad samtidigt som du är strukturerad. Du har ett tydligt strategiskt och analytiskt förhållningssätt samt en förmåga att se helheten. Vi söker en prestigelös person med en utpräglad kommunikativ förmåga och social kompetens. För att lyckas i rollen trivs du med att ha varierade uppgifter, att vara lösningsfokuserad samt ha hög integritet och förmåga att skapa förtroende hos de människor du möter.

Vi erbjuder:

Här får du vara med och forma framtidens smarta energisamhälle, du får ett spännande arbete i en liten organisation där miljö och utveckling står i fokus. Vi erbjuder flera olika förmåner som tex gym på arbetsplatsen, arbetstidsförkortning, attraktivt friskvårdsbidrag samt förmånligt pensionsavtal men även en aktiv personalklubb. Du får också:

  • Möjlighet att verka för ett spännande, samhällsviktigt och miljöriktigt utbud
  • Ett fritt och omväxlande arbete där kunden står i fokus.
  • Möjlighet att utvecklas som ledare
  • Fina kollegor och en god arbetsmiljö

Vi vet att våra medarbetare är nyckeln till framgång och nöjda kunder. Därför arbetar vi medvetet för att vara en stimulerande och ansvarstagande arbetsplats, där kompetensutveckling och balans i livet är viktiga delar. Mångfald och jämställdhet hjälper oss att utvecklas och vi arbetar aktivt med hälsa och friskvård.

Kontakt och ansökan

I den här rekryteringen samarbetar SFAB med Experis. För mer information vänligen kontakta ansvarige rekryteringskonsulter Katarina Thomasson på 08-736 11 26, katarina.thomasson@se.experis.com eller Anna Setterberg, 08 764 25 83, anna.setterberg@se.experis.com. Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan omgående.

Energioptimerare/energiingenjör med affärsfokus till SFAB

Företag Experis AB
Ort
Utgår

2020-01-02

Ansök nu

Dela detta jobb