teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Energilageroptimering ur investeringsapekter, Examensarbete

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-01-04

Ansök nu

Energilageroptimering ur investeringsapekter, Examensarbete


Power Climate Smarter living – det är vårt syfte. Vi är på jakt efter talangfulla studenter som vill hjälpa oss på vår resa mot ett fossilfritt liv. Genom att skriva ett examensarbete på Vattenfall får du en unik möjlighet att bidra till vårt syfte. Det enda vi begär av dig är att du frigör dina superkrafter och delar din energi med oss.
  
Om examensarbetet

• Arbetet sker på stabsfunktionen Fleet inom affärsenhet Generation som innefattar vatten,- och kärnkraften inom Vattenfall.

• Examensarbetet handlar om att ta fram, beräkna, och analysera prediktioner relaterat till faktiska utfall – dvs prediktionsfel. Det som predikteras är prognosers osäkerhet i elpriser och dess betydelse för optimering av storlek av energilager (MWh) i förhållande till kapacitet (MW).

• Slutmålet är en genomarbetad konceptuell modell för investeringsbeslut inom sektorn energilager där teknik, ekonomi och osäkerhet i elprisprognoser kan vägas ihop för korrekta lönsamhetsbedömningar

• Detta uppdrag är för 2 studenter
  
Din profil

Vi letar efter student/studenter som vill arbeta mot ett fossilfritt liv inom en generation och som snart tar examen från dina akademiska studier. Du är även någon som identifierar dig med våra principer: Aktiv, Öppen, Positiv och Säkerhet.
  
• Utbildning – Industriell Ekonomi / Teknisk Fysik med intresse för optimering, stokastiska osäkerheter samt investeringsbedömningar.

• Omfattning – 30hp

• Svenska, engelska.
  
Ytterligare information

• Uppdraget startar: 2021-12-01 eller vid överenskommelse

• Placeringsort: Solna

• Ansökan – en kombinerad fil med ditt CV och personliga brev, samt en kopia av dina betyg.

• Sista ansökningsdag är 2021-11-19

• Kontaktperson och handledare på Vattenfall: Daniel Nordgren, 0705396441, daniel.nordgren@vattenfall.com
  
Mångfald och inkludering – i allt vi gör

Vi är övertygade om att heterogena team kan överträffa homogena team. Men vi kan bara frigöra och använda kraften av mångfald när alla känner sig inkluderade. Läs mer om vårt viktiga arbete med mångfald och inkludering https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/mangfald-inkludering/
 
Om Vattenfall

Vi på vattenfall har bestämt oss för att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. För att lyckas måste vi, som ett av Europas största energibolag, först bli helt fossilfria själva. Men det räcker inte. För att bidra till ett fossilfritt samhälle måste vi göra mer än att enbart fokusera på hållbar energiproduktion.

För vi är övertygade om att om vi ska göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation måste vi nämligen se på utmaningen ur ett bredare perspektiv än att enbart producera energi på ett hållbart sätt.
  
Följ med oss på vägen mot ett fossilfritt liv.
  
Vill du veta mer om oss? Besök www.vattenfall.se
  
Eftersom Vattenfall är en del av den svenska kritiska infrastrukturen är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Det innebär, om denna position är säkerhetsklassad, att slutkandidaterna kan vara föremål för en särskild säkerhetsprövning som är i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Dela detta jobb

Energilageroptimering ur investeringsapekter, Examensarbete

Vattenfall AB