teknikjobb.se

loga

Energiingenjör

Företag Riksbyggen
Ort
Utgår

2020-02-17

Ansök nu

Energiingenjör

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är cirka 3 000 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!

Riksbyggen satsar framåt och utvecklar hela tiden sin verksamhet för att på bästa sätt kunna tillgodose våra kunders behov. Fastighetsförvaltningen i Norra Skåne behöver förstärka sin drift- och energiverksamhet med en energiingenjör med inriktning mot in försäljning av energioptimeringsavtal och projektledning av installationsentreprenader.

Vad ska du göra?
Som energiinjengör så ansvarar du för införsäljning av energioptimeringsavtal samt projektledning av installationsentreprenader. Du upprättar energibesparingskalkyler och förfrågningsunderlag till kund. Arbetet innebär att man arbetar tillsammans i team med kundansvarig, ekonom och övriga medarbetare för att hitta bästa tekniska och ekonomiska lösningen för kund.

Du ansvarar även för projektledning inom drift- och/eller energiområdet, införsäljning och projektledning av energioptimeringsavtal. Du är drivande i säljarbete av energi- och miljöprojekt till befintliga och nya kunder. I arbetet ingår även att  du upprättar förfrågningsunderlag, upphandlingar och kvalitetsuppföljning. Du är ansvarig för utveckling av nya lösningar och arbetssätt avseende energi- och miljötjänster. Omvärldsbevakning inom respektive inriktning ingår även i rollen.


Följande arbetsuppgifter kan även förekomma i rollen:

  • Energiinventeringar/energideklarationer
  • Teknikuppdrag så som OVK
  • Utföra energibesparande åtgärder utifrån energistatistik och underhållsplaner.
  • Kontaktperson gentemot leverantörer och myndigheter i frågor som berör den tekniska förvaltningen. Säljer in projektledning av entreprenad till kund Ansvarar för uppföljning och återkoppling till kund. (installationsentreprenad).


Vem är du?
Vii söker dig som har en utbildning på högskola inom fastighets-, energi-, drift, VVS- eller byggteknik. Teknisk yrkesinriktad gymnasieutbildning i kombination med gedigen erfarenhet från liknande arbete kan motsvara högskoleutbildning. Erfaren från fastighetsdrift, installationsservice och/eller energioptimering av fastigheter är ett krav. Du bör även besitta erfarenhet av projektledning samt erfarenhet av datorbaserade styr- och övervakningssystem. Att kunna göra beräkningar och presentera ekonomiska kalkyler för olika åtgärdsförslag ingår i rollen.

El- och OVK behörighet, certifierad energiexpert är meriterande.

Vi söker dig som är intresserad av kundkontakter och som har förmåga att se och möta våra kunders behov – du vill vara med och skapa en bra boendemiljö!  Det är viktigt att du är social och har förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog, både internt och externt. Du bör kunna uttrycka sig väl i tal och skrift samt kunna förmedla tekniska problem samt lösningar inom och utanför organisationen. Du gillar att utveckla och skapa affärer med såväl nya som befintliga kunder.
Att ligga i framkanten inom teknikens innovation är något som du eftersträvar.

B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav. Du bör även besitta god datorkompetens. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Helsingborg. Vi tillämpar provanställning på 6 månader.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb och karriär. Vi arbetar med löpande urval och kan komma att anställa före sista ansökningsdatum, så skicka in din ansökan snarast, dock senast den 17 februari 2020. 

Vid frågor kontakta gruppchef Bettina Carlsson, 042- 18 57 60.

Läs mer om att jobba på Riksbyggen

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

 

Dela detta jobb

loga
Energiingenjör

Riksbyggen