teknikjobb.se

Är du nyfiken och händig tekniker? Brukade du som barn skruva isär saker för att du inte kunde motstå frestelsen för hur ”det ser ut inuti”, för att sedan återmontera varje komponent på dess ursprungliga plats? Då är vindkraftbranschen sannolikt något för dig. Få konstruktioner bjuder på sådan fascination som ett vindkraftverk gör, såväl utvändigt som invändigt. Få konstruktioner fordrar den där lilla extra finurligheten hos en tekniker som ett vindkraftverk gör. Och då i synnerhet ett vindkraftverk som bär varumärket ENERCON – ett världsledande företag inom branschen.

Vad erbjuder vi?

Vi på ENERCON satsar på dig genom vår gedigna introduktionsutbildning för att du ska känna dig trygg i din vardag. Som ENERCON-medarbetare kommer din arbetsvardag även att präglas av kamratskap, kontinuerlig utveckling på tekniskt och personligt plan, samt inte minst av en atmosfär med perfekt balans mellan humor och allvar. Och det kanske viktigaste av allt: som ENERCON-medarbetare bidrar du till ökad miljömedvetenhet hos såväl verk ägare som hushållen i övrigt.

Tjänstebeskrivning

I tjänsten som Serviceelektriker på ENERCON kommer du i team om två kollegor utföra service och underhåll på ENERCONs vindkraftverk i Mellerud med omnejd. Arbetet sker ute på fält i varierande väderförhållanden och innefattar såväl planerat underhåll som akut felavhjälpning på vindkraftverken. I arbetet som serviceelektriker är administration i form av sökning i system och rapportering en viktig del av arbetet och du kommer dagligen använda PC för att arbeta i ENERCONs interna databaser. Det dagliga arbetet kommer att innebära en del bilresande mellan de olika vindkraftverken, och även arbete utanför ert normala arbetsområde kan förekomma. Det förekommer även beredskap vissa helger.

Kvalifikationer

Vi tror att du har några års erfarenhet som industrielektriker/serviceelektriker eller motsvarande. Har du erfarenhet av elektriskt underhåll samt felavhjälpning på maskiner är det en fördel. Vi tror att rätt sökande har utbildning i form av Elprogrammet på gymnasiet alternativt Lernia eller motsvarande. Du behärskar Office-paketet obehindrat och ytterligare IT-kompetenser i SAP eller generellt goda systemkunskaper är meriterande. Vidare ser vi att du har;

Goda kunskaper i svenska och engelska.

God fysik och förmåga att arbeta på höga höjder. Mast- och stolpintyg krävs vilket innebär ett godkänt belastnings-EKG samt läkarundersökning. ENERCON bekostar detta.

B- körkort

Vad lockar i tjänsten?

Är du elektriker med några års erfarenhet och är nyfiken på en ny bransch är detta en spännande möjlighet. Hos oss på ENERCON får du möjlighet att arbeta med en spännande, modern och intressant produkt där teknologi, hållbarhet och innovation ligger i absolut framkant. Du erbjuds ett varierande och rörligt arbete där du får stort ansvar och frihet att styra din arbetsdag.

Hos ENERCON är du en långsiktig investering.

Ansökan

Du söker tjänsten genom att fylla i ansökningsformuläret. Då vi har ett löpande urval till tjänsten är det viktigt att du skickar din ansökan så fort som möjligt för att öka dina chanser att komma med i urvalsprocessen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta regionchef Tomas Fagermo, 070 955 56 13 på ENERCON Energy Converter AB.

Välkommen med din ansökan!

Om oss

Jorden har obegränsade resurser av sol, vind och vatten. Det är en av vår tids mest ansvarsfulla uppgifter att ta till vara dessa resurser i stor skala och vi har antagit denna utmaning. ENERCON är ett av de ledande vindkraftsföretagen i världen. Motiverad personal och kunder har bidragit till ENERCONs globala framgång med produktionsanläggningar på tre kontinenter och marknadsrepresentation i mer än 40 länder. Vårt svenska Huvudkontor finns i Malmö.

Se mer information på www.enercon.de/en

Enercon söker två Servicetekniker till Mellerud

Ort
Utgår

2019-06-16

Ansök nu

Dela detta jobb