teknikjobb.se

Logo
Elsystemingenjör till BAE Systems Bofors AB
BAE Systems Bofors AB
Vill du komma in i en högteknologisk organisation där du genom mentorskap och utbildning successivt får bygga kompetens och axla allt mer ansvar? Hos BAE Systems Bofors kan du förvänta dig en omväxlande vardag där du ena dagen sitter med designfrågor för att nästa dag utvärdera dina resultat ute på skjutfältet.

Om tjänsten

Efterfrågan på BAE Systems Bofors försvars- och ammunitionssystem är mycket stor runt om i världen. Verksamheten i Karlskoga går för högvarv och det är därför en spännande tid att komma in i företaget.

För att kunna möta marknadens behov och samtidigt fortsätta med nyutveckling och spännande teknologistudier behöver utvecklingsavdelningen inom produktområde Land ytterligare en kollega till teamet. Med hjälp av AxÖ Consulting söker man därför efter en elsystemingenjör. Teamet består i dagsläget av ett 30-tal ingenjörer med mixade kompetenser inom bland annat mekanik, hydraulik, el och elektronik.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer anställas direkt hos BAE Systems Bofors.

Arbetsuppgifter

Som elsystemingenjör kommer du:

 • Designa och konstruera elsystem i CAD
 • Arbeta med dimensionering av systemet i bemärkelsen att säkerställa att det klarar av olika typer av miljöer
 • Delta vid konstruktionsprovning
 • Utveckla prototyper och helt ny teknik som ännu ej sett dagens ljus
 • Genomföra felsökning, både på arbetsplatsen men även ute i fält
 • Arbeta med utveckling utifrån kundkrav, interna krav liksom militära standarder
 • Utvärdera val av befintliga och nya komponenter som finns tillgängliga på marknaden
 • Arbeta såväl självständigt som i team där du mestadels av tiden ingår i olika projektgrupper

Den här rollen passar dig som vill arbeta med design och problemlösning i projektform. Arbetet är ofta teambaserat där du arbetar tillsammans med andra ingenjörer inom angränsande teknikområden. För att du ska ha rätt förutsättningar att lyckas i din roll kommer du allteftersom få möjlighet att utbilda dig inom b.la CAD och elsäkerhet. Vissa resor förekommer i tjänsten.

Din profil och bakgrund

Vi söker dig som har en teknisk utbildning inom el-, elektronik- eller automationsområdet alternativt skaffat dig motsvarande kompetens som bedöms likvärdig. Är du i början av karriären är du varmt välkommen att skicka in din ansökan då vi ser att du kan utvecklas tillsammans med BAE Systems Bofors.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Övrigt efterfrågad kompetens:

 • Någon typ av CAD-erfarenhet (2D eller 3D)
 • B-körkort då vissa resor förekommer i tjänsten
 • God svenska och engelska i tal och skrift då kunder och leverantörer ställer krav på detta.
 • Som person är du en duktig problemlösare som trivs i samarbete med andra människor. Du tycker om att lära dig ny teknik och passar in på beskrivningen nyfiken och vetgirig med god strukturell förmåga. Tjänsten har många interna kontaktytor liksom vid tillfällen även direktkontakt med företagets kunder. Vi vill därför att du är kommunikativ. Att du har ett stort teknikintresse ser vi som en grundförutsättning.

BAE Systems erbjuder

BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter och internationella erfarenheter. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning för att du ska kunna växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan. Eftersom du troligen är i början av din karriär kommer du erbjudas en senior mentor med lång erfarenhet inom elsystem som finns till ditt förfogande för att du successivt, i din egen takt, ska kunna bygga upp din kompetens och ta allt större ansvar.

Information och ansökan

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och säkerhetsprövning gjord av myndighet. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Olle Öijen, AxÖ Consulting, 079-3373317. Urval sker löpande.

Fackliga kontaktpersoner:

Anders Ek, Akademikerföreningen, 0586-733323 
Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606

Om BAE Systems Bofors

BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 370 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. BAE Systems Bofors har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet. De huvudsakliga produkterna som tillverkas är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post. 
Varmt välkommen med din ansökan. 

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Omgående
Löneform    Månadslön
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Referensnummer    2019/93
Kontakt    
Olle Öijen, 0793373317
 

Elsystemingenjör till BAE Systems Bofors AB

Företag AxÖ Consulting
Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-09

Ansök nu

Dela detta jobb