teknikjobb.se

Elkraftstekniker

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2020-02-02

Ansök nu

Elkraftstekniker

Vattenfall AB, Värme Uppsala söker nya Elkraftstekniker

Vi söker nu engagerade och drivna Elkraftstekniker till Vattenfall Värme Sverige med placering i Uppsala.

Vattenfall AB Värme Uppsala driver och utvecklar Vattenfalls fjärrvärmeverksamhet i Uppsala och Knivsta kommun. Området är expansivt och vi jobbar aktivt med att vara förstahandsvalet för kunden. Värme Uppsala har som mål att bli CO2-neutrala senast 2030 vilket gör att vi nu investerar ca 3 miljarder kronor i att bygga nya anläggningar samt ställa om befintliga till förnyelsebara bränslen.

Underhållsavdelningens roll är att säkerställa driftsäkerheten hos produktionsanläggningarna genom ett väl planerat och kvalitativt underhåll, både på kort och lång sikt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Elkraftstekniker

Som Elkrafttekniker kommer du att arbeta med underhåll inom el och automation med fokus på elkraft. Arbetet är varierande och omfattar alla arbetsmoment som kan förekomma inom både hög- och lågspänningsområdet som tex:

• Avhjälpande och förebyggande underhåll på våra processutrustningar.

• Delta i och initiera underhållsförbättringar.

• Delta i projektverksamhet.

• Hantera teknisk dokumentation.

• Hantera arbetsorder i vårt datoriserade underhållssystem.

Rollen kommer även innebära beredning av uppdrag och viss arbetsledning av tex. entreprenörer eller servicepersonal avseende genomförande av underhållsåtgärder.

Dina kvalifikationer som Elkraftstekniker

Du har gymnasium- eller högskoleutbildning med elteknisk inriktning. Vi ser gärna att du har erfarenhet från processindustri eller tillverkningsindustri med fokus på elkraftunderhåll.

Arbetsuppgifterna förutsätter en utåtriktad och ansvarstagande person som är drivande då mycket direktkontakt och samarbete med andra yrkesgrupper ställer krav på god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du har god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på Svenska och Engelska. Kompetens inom SAP PM/MM är meriterande.

B-körkort är ett krav. I tjänsten ingår även schemalagd beredskapstjänstgöring.

Placeringsort: Uppsala

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Peter Danielsen, 0730389694. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Shala Jamshid, Shala.Jamshid@vattenfall.com eller 0702379325.

Fackliga representanter är Kalle Almqvist, Akademikerna, Kjell Karlsson, Ledarna, Göran H. Jansson, SEKO och Patrik Nenzén, Unionen och du når samtliga via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 2 Februari 2020 via vår portal. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum.

 

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

 

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

 

Vår organisation

I Uppsala finns Vattenfalls största svenska fjärrvärmesystem där vi erbjuder över 100 000 invånare en hållbar uppvärmning. Produktionen av värme, kyla och ånga baseras på energiåtervinning från avfall och just nu investerar vi ca 3,5 miljarder i en stor förnyelse av vår anläggningspark i Boländerna för att bli helt fria från fossila bränslen till år 2025. Utöver den centrala anläggningen finns även flera sattelitanläggningar runt om i stan.

Dela detta jobb

Elkraftstekniker

Vattenfall AB