teknikjobb.se

Elektriker till enheten El & instrument på VA SYD

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2021-08-15

Ansök nu

Elektriker till enheten El & instrument på VA SYD

Vill du arbeta med elinstallation och förebyggande underhåll? Vill du ha ett utmanande jobb där du tillsammans med dina kollegor bidrar till en viktig samhällsfunktion? Vill du ha ett omväxlande arbete där du ges mycket eget ansvar? Då ska du läsa vidare!

För att ansöka, gå vidare till Chefspoolens hemsida, som stöttar VA SYD i denna rekrytering: 

https://chefspoolen.workbuster.com/jobs/164784-elektrikereldriftledare-till-el-and-instrument-pa-va-syd

Det här handlar jobbet om

Du kommer att ingå i grupp El & Instrument med elektriker och instrumenttekniker med placering i enhet El & Automation, där du kommer att arbeta med elinstallation och med avhjälpande och förebyggande underhåll samt utföra kontroller på våra elanläggningar enligt VA SYDs elstandard. Du kommer också att ha eldriftledare/elansvar inom ditt driftområde samt hantera anlitade externa entreprenörer. Din placering kommer att vara på Bulltofta Vattenverk i Malmö, men arbete kan även förekomma på våra övriga produktions-anläggningar vid behov. Beredskapsarbete med en inställningstid på max 60 minuter kan komma att ingå i tjänsten.  

Exempel på ansvarsområden i den här tjänsten är att:

 • Elinstallationer/underhåll och kontroller utförs enligt VA SYDs elstandard på anläggningarna 

 • Eltekniskt utförande från planering, drifttagning och uppföljning till dokumentation utförs på ett elsäkert sätt

 • Medverka i projekt/styrgrupper med elteknisk kompetens till våra projektledare och utredningsingenjörer

Vi erbjuder

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Vi ställer upp för varandra och uppskattar gemenskapen på arbetsplatsen. En bra balans mellan arbete och fritid är också något vi är måna om. Vi arbetar aktivt för att VA SYD ska upplevas som en mycket bra arbetsplats av våra medarbetare. Idag är vi cirka 14 personer inom el- och instrumentenheten. Som elektriker hos oss ges det mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och din egen kompetensutveckling. Du kommer under din första tid på arbetsplatsen gå bredvid en erfaren kollega för att lära dig våra arbetsmetoder och få anläggningskännedom inom driftområdet.

Vem är du?  

Vi söker dig som gillar att ta ansvar för åtgärder och utförande samt har förmågan att arbeta självständigt och i grupp. Att ta initiativ och kunna motivera andra att arbeta mot de mål vi har är viktiga egenskaper. För att lyckas i tjänsten bör du arbeta på ett systematiskt, metodiskt och säkert arbetssätt. Det är även en stor fördel ifall du har ett genuint intresse för ny kunskap och utveckling - personligt och för organisationen. Vi vill också att du står bakom vår miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. 

Dina erfarenheter

Vi söker dig som har:

 • Svenskt medborgarskap (tjänsten är säkerhetsklassad, vilket innebär krav på svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll)

 • Elteknisk utbildning med inriktning mot elkraft/installation

 • Praktisk arbetserfarenhet (helst från VA-branschen eller processindustrin)

 • Erfarenhet som eldriftledare (enligt SS-EN 50110-1)

 • B-körkort

 • Goda kunskaper i MS Office 

Utöver detta är det meriterande ifall du har el-auktorisation (minst AL) samt arbetserfarenhet av schemaläsning, felsökning, montage/installation, dokumentation och driftsättning. Observera att du bör bifoga intyg på din el-auktorisation redan i din ansökan. 

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan!

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. 

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:

 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030

 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025

 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025

 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025

 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030

 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025  

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

 

Dela detta jobb

Elektriker till enheten El & instrument på VA SYD

VA SYD