teknikjobb.se

Elektriker till el-underhåll - Forsmarks Kraftgrupp

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2021-11-26

Ansök nu

Elektriker till el-underhåll - Forsmarks Kraftgrupp


Är du en driven och erfaren elektriker som vill fortsätta att utvecklas tillsammans med oss på el-underhåll? Vill du samtidigt vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
 


Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.
 


Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/
 


Nu söker vi fem stycken medarbetare till enheten el-underhåll (NME) på Forsmarks Kraftgrupp.
 


Om jobbet

Enheten ansvarar för el-underhållet på Forsmarks samtliga block. Som elkraftsingenjör/elektriker kommer du att arbeta tajt tillsammans med andra kollegor. Din morgon börjar med det gemensamma morgonmötet, där vi går igenom inkomna/planerade arbetsordrar och dagens planerade jobb. Efter mötet går du tillbaka till kontoret och förbereder arbetet tillsammans med dina kollegor innan ni går ut i anläggningen och genomför underhållet.
 


Som medarbetare hos oss kommer du att arbeta tillsammans med erfarna kollegor med bred kompetens inom el-området. Vi hjälper och stöttar varandra för att nå gemensamma mål.Beredskapstjänstgöring förekommer i tjänsten när viss erfarenhetsnivå har uppnåtts, därför behöver du för denna tjänst ha körkort B.
 


Dina arbetsuppgifter

I den här rekryteringen söker vi efter fem medarbetare till tre olika inriktningar:Områdesansvarig för el motorer, vilket innefattar att leda, planera och fördela arbeten till medarbetare i området. I planeringen ingår dels det dagliga arbetet, men även en långsiktig planering för både resurs och ekonomi. I rollen kommer det även innebära att själv genomföra förebyggande och avhjälpande underhåll inom området.• Medarbetare med inriktning operativt underhåll (förebyggande underhåll samt avhjälpande underhåll) inom kraftelektronik och reläskydd. Rollen innefattar att planera och genomföra det dagliga arbetet, men även en långsiktig planering av underhållsarbeten.• Medarbetare för att utföra provning i samband med driftsättning av utrustning som bedrivs som projekt. Det innebär att ta fram provprogram (beskrivning hur provningen ska genomföras), utföra provning samt att delta i operativt underhållsarbete. Vi söker kompetens för provning inom reläskydd och kraftelektronik, men också för provning av all typ av el-utrustning.
 


Ange tydligt i din ansökan vilken/vilka av tjänsterna du söker.
 


Om dig

Vi ser gärna att du har• Gymnasie- eller högskoleutbildning med inriktning el/elkraft

• Goda kunskaper svenska i tal och skrift

• Grundläggande kunskaper i engelska

• Branschvana från el-området gärna inom kärnkraften eller från processindustrin samt kunskaper i felsökning/kretsschemaläsning ses som meriterande

• Körkort B
 
Som person trivs du med att arbeta tillsammans med andra och du lägger stor vikt vid gott samarbete. Du håller en god struktur i ditt arbete där du planerar och organiserar, vilket gör att du kan hålla dig lugn och stabil i pressade situationer och fokusera på rätt saker. Du har ett genuint intresse inom ditt område, en positiv attityd och följer uppsatta riktlinjer och beslut. Vi ser också att du arbetar bra med komplexa frågeställningar där du bryter ner dem för att komma fram till lösningar på komplicerade problem.
 
Om oss

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.
 


På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.
 


Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.
 


Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark
 


Övrig information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chefer Tobias Burman tfn 076 – 768 20 71, Tobias Lindgren tfn eller Oskar Molarin tfn 070 – 251 68 77

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Natasha Velevska tfn 073 – 801 45 80
 


Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Anders Karlsson, Ledarna – Arvo Jelekäinen, SEKO – Birgitta Nilsson, Unionen – Jenny Tjärnström. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.
 


Placeringsort: Forsmark
 


Välkommen med din ansökan senast den 18 oktober 2021.

Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte – sök redan i dag!
 


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Location: Östhammar
#LI-CB1

Dela detta jobb

Elektriker till el-underhåll - Forsmarks Kraftgrupp

Vattenfall AB