teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Elektriker till El & instrument-gruppen på VA SYD

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2022-06-05

Ansök nu

Elektriker till El & instrument-gruppen på VA SYD

Vill du arbeta med elinstallation och förebyggande underhåll? Vill du ha ett utmanande jobb där du tillsammans med dina kollegor bidrar till en viktig samhällsfunktion? Då ska du läsa vidare! Vi erbjuder ett omväxlande arbete som elektriker där du ges mycket eget ansvar och samtidigt bidrar till målet att uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund.

Det här handlar jobbet om

Hos oss kommer du att ingå i grupp El & Instrument med elektriker och instrumenttekniker, inom enheten El & Automation, där du kommer att arbeta med elinstallation samt förebyggande och avhjälpande underhåll.

Elektrikerns arbetsuppgifter är:

 • ansvar för drift, tillsyn, skötsel, felavhjälpning och underhållsarbete på VA SYDs elanläggningar
 • ansvar som Elsäkerhetsledare utifrån VA SYDs eldelegeringsstruktur, samt vid behov ersätta Eldriftledaren vid dennes frånvaro
 • ansvar för att elinstallationer/underhåll och kontroller utförs enligt VA SYDs elstandard på anläggningarna 
 • eltekniskt utförande från planering, utförande och drifttagning på ett elsäkert sätt, följa upp/överlämna samt se till att dokumentation finns
 • att medverka med din elteknisk kompetens till våra projektledare och utredningsingenjörer i projekt och styrgrupper
 • beredskapsarbete (inställningstid på max 60 min) ingår på sikt i tjänsten

Din placering kommer att vara på Ellinge avloppsreningsverk, men arbete kan även förekomma på våra övriga produktionsanläggningar vid behov. Du kommer under din första tid på arbetsplatsen gå bredvid en erfaren kollega för att lära dig våra arbetsmetoder och få anläggningskännedom inom driftområdet. Idag är vi 15 personer inom el- och instrument-gruppen. Som elektriker hos oss ges det mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och din egen kompetensutveckling. Arbetstid är kl 07.00-15.30, med möjlighet att nyttja flextid om verksamheten tillåter detta.

Vi erbjuder

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Vi ställer upp för varandra och uppskattar gemenskapen på arbetsplatsen. är ges mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och sin egen kompetensutveckling. Vi erbjuder bland annat flextid, friskvårdstid, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterväxling. Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid. Vi arbetar aktivt för att VA SYD ska upplevas som en mycket bra arbetsplats av våra medarbetare. 

Produktionsavdelningen består av ca 150 medarbetare och har ansvar för våra produktionsanläggningar för dricksvatten, avloppsrening och biogas samt tillhörande anläggningar för styrning och reglering av ledningsnäten.

Vem är du?  

Vi söker dig som är en god problemlösare och gillar att ta ansvar för åtgärder och utförande samt både gillar samarbete och har förmågan att arbeta självständigt. För att lyckas i tjänsten bör du arbeta på ett systematiskt, metodiskt och säkert arbetssätt.  Vi vill också att du står bakom vår miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. 

Dina erfarenheter

Vi söker dig som har:

 • Elteknisk utbildning med inriktning mot elkraft/installation
 • Praktisk arbetserfarenhet (helst från VA-branschen eller processindustrin)
 • Erfarenhet med arbete enligt elstandard SS-EN 50110-1
 • B-körkort
 • Goda kunskaper i MS Office 
 • praktisk kunskap av schemaläsning, felsökning, montage/installation, samt erfarenhet av konventionella och elektroniska motordrifter exempelvis frekvensomriktare/ mjukstartare med driftsättning och parametrering
 • Utöver detta är det meriterande ifall du har el-auktorisation (minst AL).  Observera att du gärna får bifoga intyg på din el-auktorisation redan i din ansökan
 • Tjänsten är säkerhetsklassad, vilket innebär krav godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Elektriker till El & instrument-gruppen på VA SYD

VA SYD