teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Eldriftledare

Ort
Utgår

2022-08-22

Ansök nu

Eldriftledare

Hela 30 mil högspänningskabel slingrar sig genom Stockholm city och försörjer tunnelbanan och Tvärbanan med elkraft. Nu söker vi två eldriftledare som vill arbeta med kraftsystemet som möjliggör trafik i Stockholms tunnelbana & lokalbanor.

Om tjänsten

Som eldriftledare arbetar du med att övervaka och fjärrstyra elnätet för att förhindra störningar med trafikala påföljder. Det kan t.ex. röra sig om trasiga brytare, kalvade strömskenor, strömavbrott i överliggande nät, kabelfel m.m.

Störningar får snabbt stor inverkan på samhället och det är därför viktigt att undvika eller minimera dem i största möjliga utsträckning.

Vid händelse av störning kommer du leda och fördela resurser för att minimera avbrottstider på ett sätt som är säkert för person och anläggning.

Till din hjälp har du fastställda drift & störningsinstruktioner och SCADA-systemet SNOK.

Du kommer även arbeta med att:

  • Upprätta och kontrollera driftorder
  • Test av ny anläggning
  • Felsökning & analys
  • Bidra med statistik och stöd vid uppföljning mot kraftleverantör & underhållsleverantör

Vår grupp består av människor med olika bakgrunder och kompetenser som alla samverkar för våra gemensamma mål: hög tillgänglighet i kraftanläggningen och garanterad personsäkerhet för våra resenärer och entreprenörer.

Skiftgång och beredskap ingår i tjänsten.

Vad vi söker efter

För att trivas i rollen som eldriftledare är du stresstålig och tummar inte på din noggrannhet trots pressade situationer. Du är lösningsorienterad och bekväm med att fatta självständiga beslut.

Vidare har du:

  • Eftergymnasial utbildning inom elkraft eller likvärdiga kunskaper genom arbetslivserfarenhet
  • God kunskap av Microsoft Office-paketet

Det är meriterande om du har erfarenhet av operativ drift av högspänningsanläggningar, erfarenhet av att arbeta i SCADA-system och/eller erfarenhet av arbete med högspänningsanläggning i fält. Vi ser gärna att du har erfarenhet av avbrottsplanering samt ESA-19 behörighet.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Christian Rashdan, tfn 08 - 1233 33 28. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Charlotte Sujeebun Olofsson tfn 08 – 1233 32 22.

Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen och en säkerhetsprövningsintervju med registerkontroll kommer att genomföras och måste vara godkänd innan beslut om anställning fattas. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Urval och intervjuer kommer att ske i augusti och sista ansökningsdag är 2022-08-22. Vi ser fram emot din ansökan!                                                                                                                    

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Nyckelord: Eldriftledare, Driftstöd, eldrift

#LI-Hybrid

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

Dela detta jobb

Eldriftledare

Trafikförvaltningen, Region Stockholm