teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

El- och Automationsingenjör till SAINT-GOBAIN Sweden, ISOVER

Företag Macavoy AB
Ort
Utgår

2022-02-13

Ansök nu

El- och Automationsingenjör till SAINT-GOBAIN Sweden, ISOVER

Vill du arbeta tekniskt brett, djupt och omväxlande? Vi söker dig som gillar industriell automation och som vill arbeta med problemlösning och projektledning.

Uppdraget

ELA (El- och automation) ansvarar inom sitt område för att optimera och utveckla anläggningen och produktionslinjerna med Fokus på driftsäkerhet. Till stor del arbetar du i projektform med avhjälpande, förebyggande samt investerings- och förbättringsprojekt.

Anläggningen i Billesholm är stor och här arbetar ca 380 personer. Förenklat finns en varm processdel med två smältugnar á 60 ton. I den kalla delen förädlas isolermaterialet till olika produkter och här är automationsgraden tämligen hög. Utifrån ett automationsperspektiv arbetar vi över ett brett tekniskt område med överordnade system och SCADA, PLC programmering och HMI, elektriska drivsystem, servomotorer och frekvensomriktare etc.

Vi har flera stora investeringsprojekt som ligger framför oss. Vi söker dig som är tekniskt intresserad, som vill arbeta med en komplex process/teknik och vara en del av vår omställning till industri 4.0.

Arbetsuppgifter

ISOVER använder huvudsakligen Siemens som automationsplattform. Erfarenhet från Siemens är naturligtvis ett stort plus, men inget krav. Eftersom vi närmar oss jul är det väl lämpligt med en önskelista?

 • Väl förtrogen med Siemens styrsystem för såväl konstruktion som felsökning på befintliga maskiner och anläggningar.

 • Programmeringskunnighet för moderna styrsystem och mer specifikt då Siemens TIA-portal samt SCADA-system, HMI och kommunikationslänkar. Känna till direktivet för programmering av moderna styrsystem enligt direktivet IEC-60311:3.

 • Arbete med överordnat styrsystem typ DCS (Isover använder Honeywell TDC-system)

 • Väl förtrogen med Siemens styrsystem i säkerhetsapplikationer för maskiner.

 • Väl förtrogen i arbete med Siemens servomotorsystem typ S-120 (Isovers standardsystem för servo-applikationer).

 • Väl förtrogen i arbete med frekvensomriktare av typ ABB ACS800/880.

 • Ha erfarenhet i konstruktionsarbete av apparatskåp.

 • Ha erfarenhet i konstruktionsarbete med avseende på maskinsäkerhet enligt Maskindirektivet IEC-60204:1.

 • Ha erfarenhet ifrån arbete som elektrisk montageledare och igångkörare. (Commission engineer)

 • Ha erfarenhet i allmänt elektriskt konstruktionsarbete och dimensionering. CAD-vana önskvärt samt arbete med konstruktionshjälpmedel typ ELVIS för elektriskt dimensioneringsarbete.

 • Ha erfarenhet som projektledare i såväl små som stora ombyggnationsprojekt

 • Medverka i framtagning av relevanta instruktioner/manualer till fabrikens maskiner och installationer

Läser du fortfarande? Har du inte alla nämnde punkter!? Det är ok, fortsätt och läs lite till.

Vem söker vi?

Tittar vi på din bakgrund så har du troligen en högskoleingenjörsutbildning eller YH-utbildning med inriktning automation eller motsvarande. Du har god kunskap kring SCADA, PLC-, DCS- och HMI-system och har arbetat som automationsingenjör i minst 8 år. Erfarenhet från processindustri ser vi som starkt meriterande.

Du är tekniskt nyfiken och proaktiv med förmåga att se helheten. Du tar självständigt ansvar för ditt arbete och du har förmågan att lösa problem på ett effektivt och kvalitetsmedvetet sätt. Du söker den information du behöver för att kunna förstå/presentera ett problem/lösning. Du kommer att ingå i en grupp om sex automationsingenjörer som söker en trevlig och samarbetsvillig kollega.

Ansökan

I denna rekrytering har ISOVER tagit hjälp av Macavoy AB och du ansöker med ett uppdaterat CV och ansökningsbrev på www.macavoy.se. Om du har frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Markus Holmgren på Macavoy, 0735-195481.

Om ISOVER

Det välkända varumärket Gullfiber skapades år 1967 men redan år 1963 inledde det Billesholms förankrade företaget ett samarbete med världsledaren Saint-Gobain. Bolaget är idag en del av koncernen Saint-Gobain och ISOVER är det gemensamma internationella varumärket för isolerdivisionen. Vi arbetar ständigt för att minska vårt klimatavtryck utan att kompromissa med kvaliteten. Glasull från ISOVER har, utöver de goda isoleregenskaperna, en rad unika miljöfördelar. www.isover.se

Saint-Gobain Sweden är en världsledande aktör inom hållbara byggnadslösningar och material. Vår verksamhet i Sverige omfattar varumärkena Dalapro, Gyproc, ISOVER och Weber. Hos oss blir du en del av en inkluderande arbetskultur som präglas av respekt och mångfald. Vi tillhör Byggnadsämnesförbundet och har kollektivavtal med IF Metall, Unionen, Sveriges Ingenjörer och Ledarna. www.saint-gobain.se

En del av Saint-Gobain

Saint-Gobain Sweden är en världsledande aktör inom hållbara byggnadslösningar och material. Vår verksamhet i Sverige omfattar varumärkena Dalapro, Gyproc, ISOVER och Weber. Hos oss blir du en del av en inkluderande arbetskultur som präglas av respekt och mångfald. Vi tillhör Byggnadsämnesförbundet och har kollektivavtal med IF Metall, Unionen, Sveriges Ingenjörer och Ledarna. www.saint-gobain.se

Till sist, vem är Macavoy?

Macavoy AB är den lilla rekryteringsbyrån med de stora kompetenserna. Macavoy är specialiserad på rekrytering av chefer, projektledare och specialister med ingenjörs bakgrund. Läs mer om Macavoy på www.macavoy.se och följ oss gärna på LinkedIn för att ta del av vad som händer.

 

Dela detta jobb

El- och Automationsingenjör till SAINT-GOBAIN Sweden, ISOVER

Macavoy AB