teknikjobb.se

Drifttekniker – Vattenfall Vattenkraft

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-04-18

Ansök nu

Drifttekniker – Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vår produktion motsvarar ca 25 % av Sveriges totala elbehov. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!

Kom och jobba tillsammans med oss för en fossilfri framtid. Vi söker nu en drifttekniker till Trollhättan!

Om arbetet

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är drift- och underhållsarbete vid våra fyra vattenkraftstationer i Göta älv. Du kommer att ingå i vår driftgrupp och i arbetet ingår bland annat att planera och utföra avställningar och andra driftåtgärder för en säker och tillgänglig elproduktion. Det handlar även om förebyggande och tillståndsbaserat underhåll samt förbättringsprojekt i våra anläggningar. I tjänsten ingår beredskap.

Dina kvalifikationer

– Gymnasieutbildning inom relevant tekniskt område, eftergymnasial utbildning kan vara meriterande

– Kunskap inom el och/eller kontrollanläggningar och tekniken i vattenkraftstationer är meriterande

– Erfarenhet av operativt drift- och underhållsarbete, gärna från produktions- och/eller processindustri

– Körkort (B), bra IT-vana och goda kunskaper i svenska.

Vi söker en mångsidig och ansvarsfull kollega. Du hittar lösningar och delar aktivt idéer med kollegor. Ditt arbetssätt är strukturerat och du lägger stor vikt vid säkerhet i alla moment.

Mer information

Placeringsort är Trollhättan, du kommer att ha beredskap i genomsnitt var sjätte vecka.

Ansök via vår annons på vattenfall.se/jobb senast den 18 april, 2021. Har du någon fråga om din ansökan eller ansökningsportalen, kontakta rekryterare Ingela Skoog, 0730-243 164.

Kontaktpersoner

Frågor om tjänsten kan ställas till rekryterande chef Magnus Carlson, 070-564 33 02. Fackliga representanter är Anneli Jönsson Ledarna, Mikael Busk Unionen, Magnus Nilsson Akademikerna och Anders Karlström SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan senast den 18 april, 2021!

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning.

Med hjälp av dina kunskaper kan vattenkraften bidra till ett flexiblare och grönare energisystem.

Dela detta jobb

Drifttekniker – Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall AB