teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Drifttekniker till VA SYDs reningsverk Ellinge

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2022-05-22

Ansök nu

Drifttekniker till VA SYDs reningsverk Ellinge

Vill du ha ett intressant jobb med varierade arbetsuppgifter där du tillsammans med dina kollegor bidrar till en viktig samhällsfunktion? Vill du vara med och driva miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Då kanske du är vår nya drifttekniker!

Din kommande roll
Som drifttekniker på VA SYD på Ellinge avloppsreningsverk i Eslöv kommer du att ha en viktig roll då du tillsammans med dina kollegor ansvarar för driftövervakning av anläggningarnas olika funktioner. Arbetet utförs praktiskt utomhus i friska luften såväl som inomhus vid datorn. Dina arbetsuppgifter som drifttekniker innefattar:

 • Driftövervakning av anläggningarnas reningsprocess

 • Processoptimering och uppföljning

 • Ansvar för att fel och problem som uppstår i driften blir åtgärdade

 • Provtagning och uppföljning av vattnets kvalitet och kvantitet vid alla anläggningar i distributionskedjan

 • Förebyggande arbete med att analysera och bedöma trender utifrån information från våra verksamhetssystem

 • Rapportering i vårt underhållsystem IDUS

På sikt kommer du att ingå i vår beredskapsstyrka för reningsverket.

Vi erbjuder
Du blir en del av ett 15-tal målinriktade kollegor som är måna om att ha roligt tillsammans på jobbet. Du kommer att få vara med på en förändringsresa där vi strävar efter ett mer digitalt arbetssätt för övervakning och uppföljning, samt vara delaktig i de projekt som genomförs på våra anläggningar. Om behov finns kommer kompetensutveckling hos vår branschorganisation Svenskt Vatten att erbjudas. Det finns även tillfällen att få medverka i utvecklingen av nya tekniker som kommer att bli viktiga för framtida krav på rening av avloppsvatten.Våra arbetstider är normalt sett kl 7.00 - 15.30 men du kommer i viss mån kunna anpassa dina arbetstider inom flextidsramen. 

Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid och erbjuder bland annat friskvårdstid, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterdagsväxling. 

Produktionsavdelningen, där Ellinge avloppsreningsverk ingår, är VA SYDS största avdelning och består av 150 medarbetare. Avdelningen innefattar våra produktionsanläggningar för dricksvatten, avloppsrening, biogas samt tillhörande anläggning för styrning och reglering av ledningsnätet. Ellinge är regionens näst största reningsanläggning och utgör tillsammans med 11 mindre reningsverk och ett 100-tal pumpstationer driftområdet som betjänas från Ellinge. Arbetet utgår från vårt nybyggda kontor i Eslöv men driftområdet spänner även över Lommas och delar av Lunds kommun. 

Vem är du?
Vi söker dig som vill arbeta i en organisation med tydlig miljöidentitet och som står bakom våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. För att trivas i rollen har du en god förmåga att anpassa dig till oförutsedda händelser och förändringar i driften. Du är resultatorienterad och en god problemlösare. Vi se gärna attdu tar initiativ till aktiviteter som bidrar till förbättringar. Rollen innefattar såväl självständigt arbete som i samarbete med kollegor så det är av vikt att du trivs i en roll med båda delar. 

Dina erfarenheter
Vi söker dig som har:

 • Driftteknikerutbildning på eftergymnasial nivå eller viss arbetslivserfarenhet från exempelvis processindustri

 • God system- och datorvana, eftersom vi arbetar med digital övervakning och rapportering

 • Körkort B

 • God förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift

 • Det är även starkt meriterade med erfarenhet inom drift- och underhållsarbete från VA-verksamhet.

Välkommen in med din ansökan och bli en miljöhjälte!

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:

 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030

 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025

 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025

 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025

 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030

 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att alla sökande bedöms utifrån samma kriterier och prioriterade kompetenser. Våra intervjuer fokuserar på de kompetenser som är viktiga för rollen, vilka inkluderar yrkesmässig erfarenhet, kunskap och beteenden. Vi har tagit bort det personliga brevet från vår process och ber dig istället att kortfattat motivera varför du söker jobbet och besvara några urvalsfrågor som utgår från kraven i rollen. På så sätt sparar vi både din och vår tid genom att det blir tydligt för dig vad du ska fokusera på, och vi kan matcha rätt kandidat för rollen och göra ett effektivt och rättvist urval. 

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post.

Dela detta jobb

Drifttekniker till VA SYDs reningsverk Ellinge

VA SYD