teknikjobb.se

Drifttekniker till VA SYD

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2021-08-15

Ansök nu

Drifttekniker till VA SYD

Är du vår nya drifttekniker på Produktionsavdelningen? Det är ett jobb med varierande arbetsuppgifter och stort eget ansvar, samtidigt som det alltid finns något att lära. Vi söker dig som vill vara med och leda utvecklingen för hög vattenkvalitet.  

Din kommande roll

Just nu söker vi drifttekniker till Produktionsavdelningen:

 • En tjänst med fokus inom reningsprocesser och drift med placering på avloppsreningsverket Sjölunda (Malmö)

 • En tjänst med fokus inom drift och skötsel av avloppspumpstationer i Malmö och Burlöv kommun med placering på avloppsreningsverket Sjölunda (Malmö)  

 • En tjänst med fokus inom reningsprocesser och drift med placering på avloppsreningsverket Källby (Lund).

 Arbetsuppgifterna som drifttekniker innebär:

 • driftövervakning av anläggningarnas olika funktioner och processer, ett arbete som sker både genom övervakning från kontrollrummet och ute på anläggningarna. Arbetsuppgifterna är varierande och utförs både praktiskt utomhus i friska luften och inomhus

 • processoptimering och uppföljning

 • ansvar för att fel och problem som uppstår i driften blir åtgärdade

 • arbete med VA SYDs program för kontinuerliga förbättringar, kvalitetsförbättringar och instruktioner

 • utvecklingen av enhetens arbetssätt 

 • tillsyn och skötsel enligt schema samt enklare avhjälpande åtgärder

 • rapportering i underhållssystemet IDUS

 • att du jobbar tillsammans med dina kollegor, men även individuellt arbete förekommer

 • att du kan komma att ingå i vår beredskapsstyrka för avloppsreningsverket i framtiden, med krav på inställelsetid är max en timme.

Produktionsavdelning har ansvar för våra produktionsanläggningar dricksvatten, avloppsrening, biogas samt tillhörande anläggning för styrning och reglering av ledningsnät för dricksvatten och avloppsvatten. I Produktionsavdelningen är vi ca 150 medarbetare som organiseras i sex enheter; Dricksvatten, Avloppsrening Norr, Avloppsrening Mitt, Underhållsteknik, El & Automation samt Laboratoriet. På enheten Avloppsrening Mitt finns Sjölunda avloppsreningsverk med avloppspumpstationer, som står inför flera stora investeringar inom de närmaste åren och gruppen består av 13 personer. På enheten Avloppsrening Norr ansvarar vi för drift av tre reningsverk, där Källby avloppsreningsverk i Lund är huvudanläggningen, samt ett 50-tal tillhörande pumpstationer och just nu även en pilotanläggning för forskning. Dessutom pågår även på Källby en del större moderniseringsprojekt. Driftgruppen består av åtta personer.

Vi erbjuder

I tjänsten som drifttekniker kommer du att få möjlighet att delta i utveckling och införande av ny teknik tillsammans med kollegor som är stolta över vårt viktiga samhällsuppdrag. Det bjuds på god gemenskap och mycket eget ansvar. Du kommer att kunna påverka både arbetet och egen kompetensutveckling. Om behov finns kommer kompetensutveckling hos vår branschorganisation Svenskt Vatten att erbjudas. Andra möjligheter som projektarbeten kommer också att erbjudas för att kunna växa i rollen. Du blir en del av en grupp målinriktade kollegor som är måna om att ha roligt tillsammans. Du kommer också få möjligheten att avsätta en friskvårdstimme av din arbetstid i veckan för träning. Våra arbetstider är normalt kl 7.00-15.30 men du kommer i viss mån kunna anpassa dina arbetstider inom flextidsramen. 

Vem är du?

Som drifttekniker gillar du att samarbeta och är både orädd, resultat- och relationsorienterad. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och det är enkelt för dig att samarbeta och skapa nätverk. Samtidigt känner du dig bekväm med att ta egna beslut under eget arbete och är lösningsorienterad. För att trivas i tjänsten bör du ha ett intresse för ny teknik, och ha lätt för att ta till information från både kollegor och externa parter. Du lär dig nya system snabbt, och är intresserad av att dela med dig av ny kunskap till dina kollegor. Kvalitet ligger naturligt för dig, balanserat med kundbehov. Du ser det som naturligt att följa rutiner och säkerhetsföreskrifter och genom att planera arbetet uppnår du satta mål. Arbetet ställer höga krav på datorvana och därför bör du ha lätt för att lära dig moderna övervaknings- och underhållssystem.  Vi söker vi dig som står bakom VA SYDs miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet.

Din erfarenhet

Vi söker vi dig som har: 

 • Driftteknikerutbildning eller sjöingenjörsutbildning på högskolenivå

 • Erfarenhet inom drift- och underhållsarbete t.ex. från processindustri eller VA-teknik

 • Datorvana från processtyrsystem

 • B-körkort 

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan och bli en miljöhjälte!

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

 

Dela detta jobb

Drifttekniker till VA SYD

VA SYD