teknikjobb.se

Drifttekniker till Källby vattenverk, VA SYD

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2021-09-26

Ansök nu

Drifttekniker till Källby vattenverk, VA SYD

Är du vår nya drifttekniker på Produktionsavdelningen? Det är ett jobb med varierande arbetsuppgifter och stort eget ansvar, samtidigt som det alltid finns något att lära. Vi söker dig som vill vara med och leda utvecklingen för hög vattenkvalitet. 

Din kommande roll
Som drifttekniker sker mycket av arbetet ute i anläggningarna, men en hel del av övervakningen görs även digitalt via vårt Scadasystem.

Dina arbetsuppgifter som drifttekniker innebär:  

Driftövervakning av anläggningarnas olika funktioner och processer
Processoptimering och uppföljning
Ansvar för att fel och problem som uppstår i driften blir åtgärdade
Provtagning och uppföljning av vattnets kvalitet och kvantitet vid alla anläggningar i distributionskedjan
Arbete och rapportering i vårt underhållsystem IDUS
HACCP, kontinuerliga kvalitetsförbättringar och arbete med 5S 
Beredskapsarbete kommer på sikt att ingå i tjänsten med krav på inställelsetid på max en timme.

VA SYD har ambitionen att bli en av Europas tio mest effektiva VA-organisationer. Vår Produktionsavdelning med ansvar för våra produktionsanläggningar dricksvatten, avloppsrening, biogas samt tillhörande anläggning för styrning och reglering av ledningsnät för dricksvatten och avloppsvatten består av ca 150 medarbetare. På enheten Dricksvatten finns 15 medarbetare, som sköter driften av vattenverk och dricksvattenanläggningar inom hela verksamhetsområdet och har ett nära samarbete med laboratorieenheten, underhållsenheten, el och automationsenheten, rörnätsavdelningen, ledningsnätsavdelningen samt externa aktörer som till exempel SYDVATTEN och andra kommuners VA-enheter. 

Vi erbjuder
En tjänst där du kommer att få möjlighet att delta i utveckling och införande av ny teknik tillsammans med kollegor som är stolta över vårt viktiga samhällsuppdrag. Placeringen är vid Källby vattenverk i Lund som tillhör den norra driftgruppen och du arbetar i första hand med drift och övervakning av Eslöv, Lomma och Lunds dricksvattenanläggningar. På Källby vattenverk finns även VA SYDs testbäddsverksamhet för dricksvattenteknik. Det bjuds på god gemenskap och mycket eget ansvar och kommer att kunna påverka både arbetet och din egen kompetensutveckling.  

Våra arbetstider är 07:00 till 15:30, men du kommer att kunna anpassa din arbetstid inom vår flextidsram. Vi erbjuder även en friskvårdstimme i veckan under arbetstid. 

Klicka gärna här för att läsa mer om din blivande kollega och arbetet som drifttekniker på Källby vattenverk.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som har:  

Driftteknikerutbildning på eftergymnasial nivå eller motsvarande arbetslivserfarenhet från VA-verksamhet med dagens moderna styr- och övervakningssystem
Svenskt medborgarskap (tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på svenskt medborgarskap, samt att godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll)
B-körkort
God datorvana med vana av att arbeta med underhållssystem
Vi ser gärna att du har erfarenhet av kvalitetsarbete sedan tidigare och det är mycket meriterande att ha erfarenhet från vattenverk.

Vem är du?
Vi söker dig som står bakom vår miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet.  

Som drifttekniker är du både resultat- och relationsorienterad. Du tycker om att vara i en roll där du både får samarbeta med andra och skapa nätverk, samtidigt som du kan ta egna beslut under eget arbete. För att trivas i rollen bör du ha ett intresse för ny teknik, och ha lätt för att ta till dig av information från kollegor och externa parter. Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift och är intresserad av att dela med dig av ny kunskap till dina kollegor. För dig är det naturligt att alltid arbeta kvalitetsmedvetet, balanserat med kundbehov. Du följer rutiner och säkerhetsföreskrifter och genom att planera arbetet uppnår du satta mål.

Välkommen med din ansökan!

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år.  Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål: Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025 
Övrig information På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

Dela detta jobb

Drifttekniker till Källby vattenverk, VA SYD

VA SYD