teknikjobb.se

Drifttekniker till enheten för verksamhetssystem

Ort
Kategorier
Utgår

2021-01-31

Ansök nu

Drifttekniker till enheten för verksamhetssystem

Säkerhetspolisen söker nu drifttekniker till IT- och teknikavdelningen. Vill du, tillsammans med ett team, upprätthålla driften av verksamhetskritiska applikationer är du kanske den vi söker.
Ort: Stockholm    

För att alltid kunna ligga steget före, förebygga och avslöja hot mot Sveriges säkerhet förstärker vi oss nu inom IT och teknik. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och dedikation värdesätts högt. Vill du ta dig an utmaningar som bidrar till att skydda Sverige, det demokratiska samhället och medborgarnas fri- och rättigheter?

Ditt uppdrag
Arbetet innebär att tillsammans med ditt team upprätthålla drift av våra mest verksamhetskritiska applikationer. Du kommer att identifiera förbättrings- och förvaltningsåtgärder, övervaka systemprocesser och tjänster, följa upp systemlarm och verifiera orsaker. Du kommer även granska systemloggar, felsöka i komplexa IT-miljöer med många integrationsytor och åtgärda uppkomna fel och brister. I arbetet dokumenterar du rutiner och tjänster och vidmakthåller IT-systemens förmåga. Du kommer arbeta i gränslandet mellan IT-drift och systemutveckling och har därför ett nära samarbete med systemutvecklarna i teamet. En del i den samverkan är exempelvis inom de utvecklingsprojekt och uppdrag som landar hos teamet.
Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling där du i dialog med din närmsta chef kommer överens om lämpliga kurser och eventuellt deltagande på mässor och konferenser. 
Arbetet sker i huvudsak dagtid, men beredskap kan ingå i uppdraget. B-körkort krävs.

Din kompetens
För denna roll ser vi att du har bred teknisk bakgrund och har arbetat minst två år med drift av verksamhetskritiska applikationer. Du har erfarenhet från några av nedan områden:
-Linuxbaserade system
-Microsoft-/Windowsbaserade system
-Systemintegrationer
-Programmering
-Databaser
-Testning
-Viritualiserade miljöer
-Filkonvertering
-Datamigration
-Webbutveckling
-Mobilapplikationer
-CI/CD
-GIS

Vidare har du en god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande om du har kunskap inom Powershell och andra scriptspråk. Det är en fördel om du har implementerat och arbetat med integrationslösningar.
Utöver ovanstående, är det meriterande om du har en dokumenterad IT-utbildning, vana att dokumentera samt att ta fram beskrivningar.

Dina egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som drivs av problemlösning och tycker att det är roligt med felsökning. Du blir motiverad av svåra utmaningar och du arbetar strukturerat och metodiskt tills du hittat en lösning. Du ser detaljer som andra missar och kommer med nya infallsvinklar när du har en uppgift framför dig. Du gillar att utvecklas, lära dig nya saker och du vågar be andra om hjälp. Vi jobbar i team vilket gör att du behöver ha en mycket god samarbetsförmåga. 

Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.
Vi har drygt 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet. 

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. 
Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chefer, tfn 010-568 82 27, 010-568 81 67 och 010-568 82 18. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.
Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning. Ansökan ska ha kommit in senast den 31 januari 2021.

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.
I den här rekryteringen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen. 
Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
 

 

 

 

 

 

 

Dela detta jobb

Drifttekniker till enheten för verksamhetssystem

Säkerhetspolisen