teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Driftpersonal inom tillsyn och underhåll av ledningsnätet, till VA SYD

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2022-05-22

Ansök nu

Driftpersonal inom tillsyn och underhåll av ledningsnätet, till VA SYD

Söker du ett jobb där du kan vara stolt över att, tillsammans med dina kollegor, se till att vårt dricksvatten är gott och friskt? Då ska du läsa vidare!

Det här handlar jobbet om

I ditt uppdrag kommer du tillsammans med dina kollegor att ansvara för drift, löpande service och underhåll av de allmänna vatten- och avloppsledningarna på ledningsnätet. Du kommer att tillbringa större delen av tiden ute på uppdrag i alla VA SYDs medlemskommuner (Burlöv, Eslöv, Lomma, Lund och Malmö).

Vi är noga med att arbetet sker med säkerhet och kvalitet. Exempel på arbetsuppgifter som ingår är;

 • Vattenmätarbyte hos kunder

 • Provtagning av vatten- och avloppsledningar

 • Läcksökning på dricksvattennätet

 • Tillsyn och underhåll av VA-nätet

 • Spårning i nätet till recipient (tex damm, dike) eller pumpstation

 • Sanering av brunnar, leding och mark efter olyckor

 • Uppströmsarbete

Vi ansvarar också för akuta insatser i samband med miljöutsläpp som berör dagvatten- och/eller spillvattensystemen.

Läs mer om våra pågående arbeten här: https://www.vasyd.se/Driftinformation

Vi erbjuder

Här ges du ett omväxlande arbete där du får ta mycket eget ansvar. På driftenheten arbetar ett 30-tal medarbetare i ett nära samarbete. Utöver Rörläggare samarbetar du även med Spol- och Filmbilsförare, Teamledare samt Arbetsledare och Enhetschef. Vi har fast arbetstid 7.00 – 16:00. Beredskap kan komma att ingå i din tjänst framöver.

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Vi ställer upp för varandra och uppskattar gemenskapen på arbetsplatsen. En bra balans mellan arbete och fritid är också något vi är måna om. Arbetsplatsen har ett uppskattat gym att använda före eller efter arbetstid samt under en friskvårdstimme i veckan.

Vem är du?

För att trivas som rörläggare på Driftenheten bör du ha ett stort intresse för att utvecklas och anamma utmaningar, framför allt inom teknik. Erfarenhet inom branschen ses som starkt meriterande, men viktigast är att du har en vilja och ett engagemang att lära dig jobbet. Förmåga att samarbeta och kunna uppfylla interna och externa kundförväntningar är mycket viktigt eftersom du har mycket kundkontakt i jobbet. Vi söker dig som står bakom vår miljöidentitet och kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som har:

 • Godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll, vilket är ett krav pga. att tjänsterna är säkerhetsklassade.

 • B-körkort

 • Gymnasieexamen, gärna inom bygg och anläggning, VVS eller liknande

 • Datorvana (eftersom vi arbetar med digital rapportering)

 • Kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift

Utöver detta är det meriterande om du har erfarenhet inom VA-drift samt C och BE-körkort eller Yrkeskompetensbevis (YKB) för lastbil.

Ansökan

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget?
Välkommen med din ansökan redan idag då vi i den här processen arbetar med löpande urval!

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:

 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030

 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025

 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025

 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025

 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030

 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025 

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att alla sökande bedöms utifrån samma kriterier och prioriterade kompetenser. Våra intervjuer fokuserar på de kompetenser som är viktiga för rollen, vilka inkluderar yrkesmässig erfarenhet, kunskap och beteenden. Vi har tagit bort det personliga brevet från vår process och ber dig istället att kortfattat motivera varför du söker jobbet och besvara några urvalsfrågor som utgår från kraven i rollen. På så sätt sparar vi både din och vår tid genom att det blir tydligt för dig vad du ska fokusera på, och vi kan matcha rätt kandidat för rollen och göra ett effektivt och rättvist urval. 

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post. 

Dela detta jobb

Driftpersonal inom tillsyn och underhåll av ledningsnätet, till VA SYD

VA SYD