teknikjobb.se

Driftpersonal – Forsmarks Kraftgrupp

Ansök nu

Driftpersonal – Forsmarks Kraftgrupp

Vill du vara med och säkra Sveriges elförsörjning? Nu söker vi nya processoperatörer till driften på våra tre produktionsenheter. Hos oss får du möjligheter att fördjupa dig både i vår spännande teknik samt inom ledarskap.

Ditt ansvar som processoperatör

För att bli processoperatör (POP) genomgår du en 1-årig omfattande drift- och processinriktad internutbildning. Efter genomförd utbildning arbetar du som processoperatör i ett skiftlag på någon av våra enheter. Vi har sju skiftlag per produktionsenhet, vilka arbetar dygnet runt som ansvariga för den operativa driften och tillsynen av anläggningen. Att arbeta som processoperatör innebär att du kommer att ingå i ett skiftlag, bestående av 7-9 personer där olika roller i gruppen ser till att elproduktionen fungerar på ett bra sätt.

Det finns en möjlig karriärstege för skiftgående personal. Du börjar alltid som processoperatör, de andra stegen är el-operatör, avfallsoperatör, turbinoperatör, reaktoroperatör, driftvakt och skiftchef.

Arbetsuppgifter

 • Genomförande av ronder i anläggningen
 • Driftläggning och provning av process- och säkerhetssystem
 • Uppföljning av processfunktioner
 • Utveckling och kvalitetssäkring av rutiner och instruktioner för att upprätthålla säker drift av anläggningen

Allt arbete är instruktionsstyrt och utförs efter specificerade rutiner.

Vi söker dig som har

 • Fullständig gymnasieutbildning från naturvetenskapligt- eller tekniskt gymnasium (du tar studenten senast juni 2020). Alternativt har du motsvarande utbildningsnivå genom andra studier
 • Mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
 • B-körkort och tillgång till bil

Meriterande är om du har

 • Teknisk vidareutbildning, gärna med inriktning mot kraft- och värmeteknik, alternativt elkraft eller driftingenjör
 • Arbetslivserfarenhet från t.ex. kraft- och värmeindustrin, sjöfart, pappers- och processindustrin
 • Erfarenhet av skiftgång
 • Godkända betyg i följande gymnasiala kurser:
  • Kemi A, Fysik B, Matematik D (enligt gamla kurssystemet)
  • Kemi 1, Fysik 2, Matematik 3c (enligt nya kurssystemet)

Som person är det viktigt att du är självgående och kvalitetsmedveten. Du tycker om och är bra på att samarbeta. Du har ett brinnande intresse för teknik. Att vara lugn och fokuserad på ”rätt” saker i stressiga situationer är en förutsättning för att lyckas i rollen.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder ett utvecklande arbete i en miljö där teknik och säkerhet står i centrum. Hos oss får du stort ansvar och god kompetensutveckling.

Placeringsort

Forsmark

Kontakt

Information om tjänsten – Rekryterande Driftchefer Robert Jonsson (F1), Fredrik Eriksson (F2), Jan Hallkvist (F3), 0173-810 00 (vx)

Information om rekryteringsprocessen – Rekryterare Isis Larsson, 076-136 47 32

Fackliga representanter

Akademikerna – André Hellberg

Ledarna – Anneli Persson

SEKO – Ingemar Eriksson

Unionen – Conny Hallberg

Samtliga nås på telefon 0173-81 000

Välkommen med din ansökan senast den 9 februari 2020

Ange tydligt i din ansökan om du har:

 • B-körkort och tillgång till bil
 • Godkända betyg i följande gymnasiala kurser:
  • Kemi A, Fysik B, Matematik D (enligt gamla kurssystemet)
  • Kemi 1, Fysik 2, Matematik 3c (enligt nya kurssystemet)
 • Om du inte har ovannämnda betyg, ange då vilka av ämnena du saknar

Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.

Forsmarks Kraftgrupp AB ingår i Vattenfallkoncernen och har cirka 1200 anställda. Vi värnar om en god arbetsmiljö där personalen får möjlighet till stimulerande arbetsuppgifter och kompetensutveckling. Forsmarks kärnkraftverk ligger vid Upplandskusten i Östhammars kommun, med goda kommunikationer till Uppsala och Gävle. Mer information om Forsmarks Kraftgrupp AB och Östhammars kommun finner du på www.vattenfall.se/forsmark och www.osthammar.se

Location: Östhammar

Dela detta jobb

Driftpersonal – Forsmarks Kraftgrupp

Vattenfall AB