teknikjobb.se

Driftoperatör – Gotlands Energi AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2020-10-11

Ansök nu

Driftoperatör – Gotlands Energi AB

Här kommer du att arbeta
Vi har en gemensam vilja att påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät på Gotland.

GEAB befinner sig mitt i en spännande förändringsresa där digitalisering och IT genomsyrar det mesta, här kommer du aktivt kunna påverka och bidra samtidigt som existerande lösningar med högt ställda tillgänglighetskrav skall levereras.

Vi behöver dig för att nå dit. Du kommer att arbeta på Gotlands Energi AB och vi erbjuder dig en möjlighet att få arbeta med samhällsviktig energiförsörjning på Gotland.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Optimering, styrning, övervakning av el- samt värmedistribution
 • Körning och övervakning av produktionsanläggningar
 • Larmhantering och loggboksföring
 • Administration, hantering av arbetsorder och rapporteringar.
 • Felanmälan och felavhjälpning.
 • System/tjänsteförvaltare

Du kommer att ingå i ett team bestående av 8 personer, varav 6 stycken skiftgående Driftoperatörer och övriga dagtidsgående.

Verksamheten är bemannad dygnet runt och skiftgång ingår i arbetet. Ensamarbete förekommer i samband med skiftgången.

Vi söker dig som

 • Har minst 2 års erfarenhet av Drift
 • En energi/elkrafts utbildning på universitet-/högskolenivå eller yrkeshögskola alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Goda dator kunskaper
 • Driven och nyfiken med ett sinne för effektiva lösningar
 • Tydligt engagemang och vilja att lära
 • Utpräglad ansvarskänsla
 • Lösningsorienterad

Vi värdesätter om du är initiativrik, noggrann, handlingskraftig och alltid sätter kunden i fokus. Du är en kommunikativ, positiv och utåtriktad person med god samarbetsförmåga. Vi tror att du trivs med att driva förändringar, gärna antar nya utmaningar och kan arbeta självständigt.
Du innehar goda kunskaper och är van att uttrycka dig såväl i tal som i skrift på svenska och engelska samt har B-körkort.

Det är meriterande om du

 • är van vid skiftgång
 • har erfarenhet av blandade övervaknings- samt operatörssystem
 • är certifierad pannoperatör eller alternativt motsvarande kunskaper genom erfarenhet inom området

Placeringsort: Visby

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Martin Bengtsson 0767 715 209
För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Zanko Dasko, 0702 532 896.

Fackliga representanter är Staffan Sundström, Ledarna, tfn 0498-28 52 64, Jeanette Regin, Unionen, tfn 0498-28 50 22 och Patrik Malmquist, SEKO, tfn 072-575 65 38

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 11 oktober 2020 . Urval och intervjuer sker efter slutdatum.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Att arbeta inom GEAB innebär att arbeta med samhällsviktig infrastruktur. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall

Gotlands Energi AB med tillhörande dotterbolag Gotlands Elnät AB och Gotlands Elförsäljning AB, (GEAB) består av ca. 150 medarbetare som arbetar med elnät, fjärrvärme, elhandel, bredband och liknande energitjänster på Gotland. GEAB ägs till 75% av Vattenfall AB och till 25% av Region Gotland och vi är miljö-, arbetsmiljö- och kvalitetscertifierade.
GEAB strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar samt att vi värnar om en bra balans mellan arbete och fritid.

Vår vision är att få var dag att fungera och bidra med positiv energi för ett hållbart Gotland.
GEAB går in i en spännande och utvecklande fas för att möta efterfrågan på förnybar energi med stora investeringar och omfattande utbyggnader av våra distributionsnät och produktionsresurser samtidigt som våra befintliga kunders behov inom energianvändningen utvecklas.

Dela detta jobb

Driftoperatör – Gotlands Energi AB

Vattenfall AB