teknikjobb.se

Om arbetsplatsen

Strax norr om Göteborg längs Göta älv ligger Ale kommun med en befolkning som ökar mest i regionen. Vi växer med 200 bostäder om året. Frågar du våra nya Alebor är goda kommunikationsmöjligheter, skog och vatten i vacker natur några anledningar. Kalla det gärna livskvalitet.

I kommunen är vi cirka 2 600 anställda som ger Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du möta Alebornas förväntningar med oss?

Sektor samhällsbyggnads uppdrag är att säkerställa att kommunens invånare har en god boende- och livsmiljö i ett långsiktigt hållbart samhälle. Vi lämnar råd och upplysningar till allmänhet och företag, men är också tillsynsmyndighet inom våra verksamhetsområden.

VA-enheten ingår i verksamhet Teknik i sektor samhällsbyggnad. Inom verksamhet Teknik finns förutom VA-enheten även renhållning, gata-park och infrastruktur.

VA-verksamheten ansvarar för förnyelse samt för drift och underhåll av kommunaltekniska anläggningar inom områdena vatten och avlopp. Enheten ansvarar för att Aleborna får ett bra dricksvatten samt att avloppsvattnet och dagvattnet hanteras och renas på ett säkert sätt. Verksamheten deltar aktivt i kommunens samhällsplanering och ansvarar för genomförandet av nödvändiga investeringar.

Vi erbjuder en arbetsplats med engagerade och positiva kollegor, där du som medarbetare får möjlighet att utvecklas och ta ansvar. Du kommer att vara en del av ett glatt, engagerat och utvecklingsinriktat team som ser till att Ale har ett väl fungerande VA-system. Vi arbetar tillsammans mot gemensamma mål och för att trivas hos oss är du en person som är positiv och lösningsorienterad, får saker att hända samt har förmåga att arbeta strukturerat.

Arbetsuppgifter

Som driftledare för VA-driftenheten är du en nyckelperson som har det dagliga tekniska ansvaret för samtliga VA-anläggningar, reservoarer, tryckstegringsstationer, pumpstationer samt reningsverk. Du arbetsleder VA-driftenhetens drifttekniker, vilket innebär att du leder och fördelar det dagliga arbetet. I uppdraget ingår arbete ute på fältet där du bistår dina drifttekniker vad gäller planerade och akuta arbeten.

Du är platsansvarig för personalgruppens lokaler på reningsverket i Älvängen. I uppdraget ingår det att utreda och planera underhåll, mindre ombyggnationer och investeringar så att VA-anläggningarna alltid uppnår god standard och prestanda. Utforma driftstrategier samt driftinstruktioner.

Processanalytiska bedömningar och åtgärder via vårt driftövervakningssystem. Du har schemalagd beredskap. Du är underställd och rapporterar till driftchef. Du bevakar och tillser att VA-enheten efterlever myndigheternas krav avseende arbetarskydd, brand- och elsäkerhet och tillser att personalen arbetar i enlighet med erforderliga rutiner, HACCP med mera.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett starkt driv, är självständig och trygg i din förmåga samt har goda kommunikativa egenskaper. Du har en relevant utbildning och/eller mångårig erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Kunskap och erfarenhet av VA-drift är ett krav. Du har dokumenterad erfarenhet av arbetsledning, samordning och förmåga att motivera och engagera medarbetarna. Du är lyhörd, målinriktad, tydlig och ser vikten utav god kommunikation.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dokumenterade ledarerfarenheter. Då beredskap kommer att ingå i din befattning och inställelsetiden vid larm är 1h så ser vi gärna att du är bosatt i Ales närområde. För tjänsten krävs B-körkort.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Övrigt

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Dina personuppgifter behandlas i Visma Recruit under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen. Ansökan raderas 24 månader efter avslutande av rekrytering. Om du har ett Visma Recruit-konto kan du använda redigeringen av din profil för att radera, ladda upp och redigera information. Kontakta annars Ale kommun.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Kontaktpersoner

Malin Andersson

Driftchef VA 0303-70 34 50

Håkan Magnusson

tf. Driftledare 0303-703097

Facklig företrädare

Fackliga representanter nås via kommunens kontak

0303-70 30 00

 

 

 

 

 

 

Logga

Driftledare, VA-driftenheten

Företag Ale kommun
Ort
Utgår

2021-01-31

Ansök nu

Dela detta jobb