teknikjobb.se

Befattning
Driftchef

Stationering
LKAB Berg & Betong AB, Malmberget

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdatum
2020-02-28

Om företaget / verksamheten

LKAB Berg & Betong är ett helägt dotterbolag till LKAB. Vi grundades som ett familjeföretag 1961 under namnet KGS AB, Kiruna grus- och stenförädling. Vi är idag det ledande företaget i Norrbotten inom grus- och betongtillverkning, bergförstärkning, krossning och losshållning. Verksamheterna finns i huvudsak i Kiruna- och Gällivare kommun. Vår största kund är LKAB där vi utför majoriteten av allt bergförstärkningsarbete. Vi levererar också bergförstärkning till Zinkgruvan i Askersund. LKAB Berg & Betong är den del av Division Specialprodukter som levererar strategiska tjänster och produkter som används inom LKABs kärnverksamhet – brytning och förädling av järnmalm – vilket skapar ökad konkurrenskraft för LKAB. Divisionens externförsäljning ökar resursnyttjandet, genererar ökade intäkter och innovation samt stärker varumärket på en internationell marknad. Närmare 700 anställda i 11 länder genererar en omsättning om ca 4,5 MDRSEK.

Om tjänsten

Som driftledare har du det övergripande ansvaret för krossning samt försäljning av bergmaterial för LKAB Berg & Betong AB, Malmberget.. Driftledaren rapporterar direkt till sektionschefen i Malmberget.
Du förväntas leda dina projekt mot ökad effektivitet och lönsamhet. Att etablera och utveckla kund- och intresserelationer samt identifiera nya affärsmöjligheter kommer vara en stor del av ditt arbete.
I rollen ingår det att medverka vid upprättande av produktionsbudget samt ha ekonomiskt resultatansvar för försäljningen av bergmaterial. Du kommer även ansvara för kvalitetskontroll enligt SS-EN standard, kvalitetsmanual för tillverkning av CE märkt ballast samt se till att det finns rätt dokumentation för detta.
Utöver detta är du även ett tekniskt stöd till produktionsarbetsplatserna inom Berg och Betong AB Malmberget

Dina kvalifikationer

Du har en förmåga att lyfta blicken och se nya affärsmöjligheter samtidigt som är du ödmjuk inför utmaningar som det innebär. Vi tror att du är en driven person som sätter kunden i fokus och känner dig hemma i entreprenadbranschen.
Du har också:
• Lägst en gymnasieutbildning men gärna en eftergymnasialutbildning inom bergmaterial exp bergmaterialingenjör eller motsvarande kompetens.
• Mångårig erfarenhet från bergmaterialindustri (krossning, provtagning etc)
• Erfarenhet från att bygga och utveckla långsiktiga kundrelationer
• Körkort B
• Kunskaper i Office-paketet
• Goda språkkunskaper i svenska i både tal och skrift samt grundläggande kunskaper i engelska.
Vi lägger stort fokus på att skapa mervärde för våra kunder och ser gärna att du är såväl utvecklings- som produktionsinriktad för att uppnå den bästa kundnyttan.

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda varierande arbetsuppgifter där du kan känna engagemang och stor möjlighet att skapa din egen arbetsdag. Du får möjligheten att bli en del av LKAB Berg & Betong och Divisions Specialprodukters tillväxtresa. Vi kan erbjuda del i koncernens belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom Gällivare stad samt aktiviteter inom LKABs föreningar ex friluftsliv eller konst.
Ta chansen till bred kompetensutveckling i det lilla företagets arbetssätt och storföretagets möjligheter.

Övrig information

Stationeringsort Malmberget
För mer information om tjänsten kontakta Sektionschef Thomas Öberg 070-421 43 78 vill du veta mer om rekryteringsprocessen kontakta HR Business Partner Erika Taube 0980-718 16
Välkommen in med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2020-02-28
Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan.
Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande

Fackliga kontakter:
Unionen Norra - Sakari Alanko, 0980–72508
Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara – Björn Åström, 0980–72903
Ledarna Kiruna/Svappavaara - Ingegerd Kyrö, 0980–71050
Unionen Södra - Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO-klubben Södra - Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra - Stefan Tallfjärd, 0970-79561

Driftledare till Berg & Betong

Företag LKAB
Ort
Utgår

2020-03-28

Ansök nu

Dela detta jobb