teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 26 miljarder kronor 2018 och har cirka 4 200 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Om tjänsten

Vi söker en driftledare till Dammsystemen i Kiruna.
Organisatoriskt tillhör du Anrikningen, NMA, och rapporterar till sektionschefen.
Du ingår i en tvärfunktionell grupp som arbetar med dammar och dammsäkerhetsfrågor inom LKAB och verksamhetsorten Kiruna. Gruppen består av Ridasansvarig, dammteknisk sakkunnig, dammingenjör, deponeringstekniker, projekt och miljöingenjörer.

Som driftledare ansvarar du för drift, underhåll och utveckling av dammsystemen med tillhörande instrumentering, pumpstationer och utskov. Mycket av arbetet styrs av gällande lagar och miljötillstånd kring dammanläggningar. Utöver detta ingår budget- och personalansvar i rollen.

Till din hjälp har du tre dagtidsgående medarbetare som utför tillsyn, underhåll och driftåtgärder på dammarna och tillhörande anläggningar.

Under kommande år kommer det att pågå flertalet större anläggningsprojekt på dammarna, där du och din grupp förväntas ta en aktiv roll.

I tjänsten ingår beredskap enligt schema.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som vill ha ett utmanande och utvecklande arbete samt har goda ledaregenskaper. I rollen krävs att du är självgående, har lätt för att samarbeta, har ett stort ansvarstagande och trivs med att vistas utomhus året om. Förmågan att planera och arbeta långsiktigt är en förutsättning för att lyckas i rollen.

Du har ett stort intresse för tekniska frågor och tillsammans med din grupp ta fram lösningar och förbättringar.

Meriterande med kunskaper gällande pumpdrifter, automation, anläggningsunderhåll eller geoteknik.
B-körkort är ett krav.

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete.
Precis som LKAB i övrigt så eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning på arbetsplatsen

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom malmfälten samt andra aktiviteter inom LKABs föreningar inom ex friluftsliv eller konst.

Övrig information

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Sektionschef Jonas Wasara 0980-68232.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2019-11-10.
Urval kan komma att ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Driftledare Dammar

Företag LKAB
Ort
Utgår

2019-11-10

Ansök nu

Dela detta jobb