teknikjobb.se

Driftingenjör – Vattenfall Eldistribution

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-05-09

Ansök nu

Driftingenjör – Vattenfall Eldistribution

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Rollen som Driftingenjör

En säker nätdrift är en viktig nyckel för att hjälpa våra kunder till ett klimatsmart liv. Vi genomför stora investeringar för framtiden i vårt distributionsnät, vår nätdriftssavdelning ansvarar för all driftplanering i samband med arbeten som ska utföras i Vattenfalls regionnät. Vi erbjuder ett omväxlande arbete och en arbetsplats med bra gemenskap där du blir en viktig kugge i hjulet för att få helheten att fungera. 

Inom avdelningen Nätdrift är vi sex grupper som tillsammans arbetar med planering, övervakning och driftoperativa tjänster för att så effektivt som möjligt kunna hantera det som sker i nätet. Vi söker medarbetare till vår grupp Driftplanering Transmission (40-130 kV). Arbetet som driftingenjör passar dig som gillar logiska utmaningar och att arbeta koordinerande. Tjänstgöring i driftcentralen kan innebära skiftgång, jour eller beredskap.

Exempel på huvudsakliga arbetsuppgifter:

•Planera och förbereda arbeten i elnätet, säkerställa att det sker elsäkert och minimera avbrottstiderna för våra kunder. Skriva och kontrollera driftordrar. 

•Upprätthålla en tät dialog både internt och externt, bl a med våra kunder, entreprenörer och andra nätägare.

•Delta i projektmöten för investeringar och underhåll i vårt regionnät.

•Utföra olika former av driftrelaterade beräkningar.

Dina kvalifikationer 
•Utbildning inom elkraft eller motsvarande arbetslivserfarenhet krävs

•Arbetslivserfarenhet från regionnät kan vara meriterande

•Flytande svenska i tal och skrift krävs

Utöver din tekniska kompetens lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som stimuleras av att få använda din analytiska förmåga i samband med lite mer komplexa frågeställningar. Du behöver även vara noggrann i och kvalitetsmedveten i ditt arbetssätt. En god samarbetsförmåga krävs då flera interna och externa samarbetsytor ingår i tjänsten. Du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan behålla dig lugn även i mer pressade situationer.

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Mer information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Jennie Åhlander 070-3992917. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Elias Ställ, tfn 072-4529540 elias.staell@vattenfall.com. Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Driftingenjör

Placeringsort: Trollhättan

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Dela detta jobb

Driftingenjör – Vattenfall Eldistribution

Vattenfall AB