teknikjobb.se

Driftingenjör till VA SYDs reningsverk i Klagshamn

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2019-12-31

Ansök nu

Driftingenjör till VA SYDs reningsverk i Klagshamn

Vill du vara en del av en verksamhet som ska bli klimatneutral och energipositiv år 2030? Lockas du av en planerande och arbetsfördelande roll? Då ska du läsa vidare! 

Din kommande roll

Som Driftingenjör på VA SYD kommer du vara en nyckelperson i det dagliga arbetet med att övervaka och drifta våra reningsverk och pumpstationer. Du ansvarar för planeringen och arbetsfördelningen av såväl akuta som planerade drift- och underhållsåtgärder i tätt samarbete med drift- och underhållsteknikerna. I rollen ingår mycket kommunikation med gruppen av drift- och underhållstekniker, elektriker, instrumenttekniker och automationsingenjör och se till att ni gör de prioriteringar som krävs. Du får också en viktig roll i både stora och små ombyggnadsprojekt som syftar till att skapa en modern produktionsmiljö med låg energiförbrukning och miljöpåverkan tillsammans med externa kunder. Arbetet utförs utomhus såväl som inomhus.

Tjänsten utgår från vårt avloppsreningsverk i Klagshamn, vår vackraste arbetsplats beläget på Klagshamns udde i södra Malmö, med hav och naturskyddsområde som närmaste granne. Arbetsgruppen består idag av 13 kollegor som tillsammans ansvarar för rening och distribution av avloppsvatten från sydvästra Malmö och Vellinge. Från Klagshamns Avloppsreningsverk driftas ett reningsverk och ca 150 pumpstationer. 

Vi erbjuder

Driftingenjörsrollen ger dig stora möjligheter till utveckling och inflytande. VA SYD strävar efter att skapa anläggningar för modern produktion. Exempel på områden som utvecklas är hur vi lägger upp det dagliga arbetet, bidrar till VA SYDs målarbete samt samarbetar med övriga enheter och avdelningar och som driftingenjör har du stora möjligheter att påverka det arbetet. Du kommer att blir en del av en grupp målinriktade kollegor som är måna om att ha roligt tillsammans. Du kommer också få tillgång till det gym som finns på arbetsplatsen. Där kan du avsätta en friskvårdstimme av din arbetstid i veckan för träning. Våra arbetstider är normalt 7.00 till 15.30 men du kommer i viss mån kunna anpassa dina arbetstider inom flextidsramen. Sedan två år tillbaka är vi ett certifierat Great Place to Work® vilket innebär att VA SYD uppfattas som en mycket bra arbetsplats av våra anställda.

Vem är du?

Vi lägger stor vikt vid personlighet och engagemang. Vi vill att du ska vara en del i vårt utvecklingsarbete och att du bryr dig om vår gemensamma miljö och vill bidra till en hållbar samhällsutveckling - varje dag. Ord som strukturerad, ansvarstagande och kvalitetsmedveten beskriver dig väl. Du trivs med att tänka nytt och strävar efter bättre uppföljningsarbete och planerar och genomför ditt arbete därefter. Du visar dig även ha lätt för att samarbeta och samverka med kollegor och externa parter. Tjänsterna är säkerhetsklassade vilket innebär krav på svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll. 

Dina erfarenheter

VA SYD söker dig som;

 • är svensk medborgare
 • har eftergymnasial utbildning eller motsvarande erfarenhet inom VA-, process-, eller driftteknik
 • har arbetserfarenhet inom producerande verksamhet, gärna VA- eller processindustrierfarenhet
 • har körkort B
 • stödjer vår identitet miljö och värdeord kvalitet, engagemang och lyhördhet 

Utöver detta önskar vi att du har lätt att skaffa dig en överblick över arbetssituationen och tycker om att skapa struktur. Erfarenhet av arbete med underhållsplanering är ett plus. För att trivas med jobbet är det viktigt med god mekanisk och processmässig förståelse, och egen praktisk erfarenhet av mekaniskt arbete är meriterande. Vi vill också att du kan arbeta flexibelt och kan anpassa dig till oförutsedda händelser i driften. 

Intervjuer påbörjas i januari. Välkommen med din ansökan!

Vilka är VA SYD?

Avloppsvattenavdelningen har cirka 100 medarbetare, bland annat platschefer, driftingenjörer, drifttekniker, elektriker, automationsingenjörer, instrumenttekniker, underhållstekniker och processingenjörer som sköter driften av 17 avloppsreningsverk och cirka 300 pumpstationer.

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år.

Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex strategiska mål:

 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

Dela detta jobb

Driftingenjör till VA SYDs reningsverk i Klagshamn

VA SYD