teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Driftingenjör till VA SYD

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2022-05-22

Ansök nu

Driftingenjör till VA SYD

Söker du ett spännande arbete i en verksamhet som ständigt utvecklas? Vill du bidra till vår nollvision för oplanerade driftsstörningar för kund? Då ska du läsa vidare! 

Det här handlar jobbet om

VA SYD söker dig som vill arbeta som driftingenjör med fokus på drift och underhåll av ledningsnätet. Med kraftfulla mål och ökad digitalisering förväntas vi kunna styra våra anläggningar mer proaktivt framöver. Inom ditt ansvarsområde ingår att aktivt ta ansvar i den strategiska planeringen av VA SYDs ledningsnät och medverka till samordning och prioritering av anläggningens kort-och långsiktiga behov. Tillsammans med arbetsledare på Driftenheten driver du avdelningens utvecklingsaktiviteter i DP Water, vårt gemensamma verksamhetssystem.

Inom VA SYD delas ansvaret för ledningsnätet mellan två avdelningar. Som driftingenjör har en viktig roll i gränssnittet och samarbetet mellan avdelningarna.

Exempel på andra ansvarsområden är:
• Granska ritningar som är under projektering och ännu inte stämplats bygghandling ur ett driftperspektiv
• I mån av tid agera tekniskt stöd till Ledningsnätsavdelningens projektingenjörer i genomförandeskedet
• Ansvara för att slutförda och överlämnade projekt får driftplaner som upprättats i DP Water
• Ansvara och planera för de större mer taktiska driftinsatserna som t.ex. områdesspolning av ledningsnätet, riktad preventiv läcksökning eller situationer när vi behöver gå upp i krisläge.

Läs mer om våra pågående arbeten här: Driftinformation

Vi erbjuder

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Driftingenjören ges mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och sin egen kompetensutveckling. Arbetsplatsen har ett uppskattat gym som du kan använda antingen före eller efter arbetstid eller under en betald friskvårdstimme i veckan. 

Vem är du?

Vi söker dig som har ett stort intresse för drift- och underhållsfrågor, vill arbeta i en verksamhet som har miljö som en del av sin identitet och står bakom VA SYDs kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet.

För att trivas i rollen som driftingenjör värderar du gott samarbete högt motiveras av att bygga långsiktiga relationer. Du har en god förmåga att se till helheten och prioritera utifrån övergripande strategier, samtidigt som du är adaptiv och kan hantera förändrade omständigheter, eftersom det är vardag i vår bransch, med exv. akuta läckor som kan uppstå. Du räds inte ett delegerat beslutsmandat och tycker om att arbeta strävsamt tillsammans med kollegorna, mot högt satta mål. Vi tror också att du är intresserad av ny teknik och har en vilja och nyfikenhet att utveckla system och arbetsmetoder.

Din erfarenheter

Vi söker dig som har:

 • Högskoleutbildning inom exv. väg- och vatten, bygg och anläggning eller motsvarande.

 • Med fördel 3-5 års erfarenhet av en ingenjörsroll i samhällsbyggnadsbransch, men även en nyexaminerad med lämplig inriktning och andra meriter kan räknas som motsvarande.

 • B-körkort, som är ett krav eftersom körning i tjänsten förekommer. 

 • God förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska

 • Godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll, eftersom tjänsten är säkerhetsklassad.

Kanske har du arbetat några år som projektingenjör, eller liknande, och är nu nyfiken på att fördjupa dig inom drift, och därmed du bidra med förståelsen för helheten i våra projekt. Kunskap om hur anläggningen fungerar i praktiken är en viktig faktor för att snabbt kunna bidra i strategiska och taktiska sammanhang för samordning och prioritering av anläggningens framtida behov, men avsaknad av den erfarenheten kan kompenseras av andra meriter.

Meriterande erfarenhet är om du har kunskap om grävbestämmelser, geoteknik och materialval.

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan! 

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. 

Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex strategiska mål:

 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030

 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025

 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025

 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025

 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030

 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025  

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att alla sökande bedöms utifrån samma kriterier och prioriterade kompetenser. Våra intervjuer fokuserar på de kompetenser som är viktiga för rollen, vilka inkluderar yrkesmässig erfarenhet, kunskap och beteenden. Vi har tagit bort det personliga brevet från vår process och ber dig istället att kortfattat motivera varför du söker jobbet och besvara några urvalsfrågor som utgår från kraven i rollen. På så sätt sparar vi både din och vår tid genom att det blir tydligt för dig vad du ska fokusera på, och vi kan matcha rätt kandidat för rollen och göra ett effektivt och rättvist urval. 

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post.

Dela detta jobb

Driftingenjör till VA SYD

VA SYD