teknikjobb.se

Driftingenjör till VA SYD

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2020-02-02

Ansök nu

Driftingenjör till VA SYD

Söker du ett utmanande och spännande arbete i en verksamhet som ständigt utvecklas? Vill du bidra till vår nollvision för oplanerade driftsstörningar för kund? Då ska du läsa vidare! 

Det här handlar jobbet om

VA SYD söker dig som vill arbeta som driftingenjör med fokus på drift och underhåll av ledningsnätet. Inom VA SYD delas ansvaret för ledningsnätet mellan två avdelningar, Ledningsnätsavdelningen och Rörnätsavdelningen. Som driftingenjör tillhör du organisatoriskt Rörnätsavdelningen men har en viktig roll i samarbetet mellan avdelningarna. Med nya kraftfulla mål och ökad digitalisering förväntas vi kunna styra våra anläggningar mer proaktivt framöver.

Inom ditt ansvarsområde ingår att aktivt ta ansvar i den strategiska planeringen av VA SYDs ledningsnät och medverka till samordning och prioritering av anläggningens kort-och långsiktiga behov. Tillsammans med arbetsledare på Driftenheten driver du avdelningens utvecklingsaktiviteter i DP Water, vårt gemensamma verksamhetssystem.

Exempel på andra ansvarsområden är:
• Granska ritningar som är under projektering och ännu inte stämplats bygghandling ur ett driftperspektiv
• I mån av tid fungera som teknisk support till Ledningsnäts projektingenjörer i genomförandeskedet.
• Ansvara för att slutförda och överlämnade projekt får driftplaner som upprättats i DP Water
• Ansvara för avdelningens driftuppföljning och nyckeltal
• Ansvara och planera för de större mer taktiska driftinsatserna som t.ex. områdesspolning av ledningsnätet eller riktad preventiv läcksökning

Vi erbjuder

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Driftingenjören ges mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och sin egen kompetensutveckling. Arbetsplatsen har ett uppskattat gym att använda före eller efter arbetstid samt under en friskvårdstimme i veckan. 2018 och 2019 blev vi ett certifierat Great Place to Work® vilket innebär att VA SYD uppfattas som en mycket bra arbetsplats av våra anställda. 

Vem är du?

Vi söker dig som vill arbeta i en verksamhet som har miljö som en del av sin identitet och står bakom VA SYDs kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. Du har ett brinnande intresse för drift och underhållsfrågor. Rollen som driftingenjör kommer att ställa stora krav på social kompetens och god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss även att du är intresserad av ny teknik och har en vilja att utveckla system och arbetsmetoder.  

Din erfarenheter

Vi tror att du som söker är VA-ingenjör i grunden med flera års arbetserfarenhet inom VA och drift. Rollen som driftingenjör kräver att du har:

  • En god kunskap om hur anläggningen fungerar i praktiken kommer att vara viktig att bidra med i strategiska och taktiska sammanhang för samordning och prioritering av anläggningens framtida behov. 
  • B-körkort eftersom körning i tjänsten förekommer. 
  • God förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska är viktigt liksom administrativ förmåga och datorvana. 
  • Svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll eftersom tjänsten är säkerhetsklassad.

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan! 

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. 

Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex strategiska mål:

  • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
  • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
  • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
  • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
  • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
  • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025  

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

Dela detta jobb

Driftingenjör till VA SYD

VA SYD