teknikjobb.se

logga

Driftingenjör med passion för styr och regler till Akademiska Hus i Umeå

Ansök nu

Driftingenjör med passion för styr och regler till Akademiska Hus i Umeå

Som ett av Sveriges största fastighetsbolag möter vi våra kunder och partners där de är. I förvaltning och utveckling av effektiva och attraktiva kunskapsmiljöer, genom tjänster och produkter som förenklar för studenter och forskare, och i skapandet av hållbara campus som en tillgång för hela samhället. Genom erfarenhet och innovation skapar vi förutsättningar för framgångsrik forskning och utbildning. Tillsammans lyfter vi Sverige som kunskapsnation.

Som ett av Sveriges största fastighetsbolag möte vi våra kunder och partners där de är. I förvaltning och utveckling av effektiva och attraktiva kunskapsmiljöer, genom tjänster och produkter som förenklar för studenter och forskare, och i skapandet av hållbara campus som en tillgång för hela samhället. Genom erfarenhet och innovation skapar vi förutsättningar för framgångsrik forskning och utbildning. Tillsammans lyfter vi Sverige som kunskapsnation.

Är du serviceinriktad och gillar kontakt med människor och vill fortsätta jobba med teknisk drift? Vi söker ytterligare en operativ driftingenjör som vill vara med på vår resa genom att bidra med effektiv och snabb problemlösning med ett stort kundfokus. Rollen avser arbete med vårt fastighetsbestånd på och runt campusområdet.

Vad kan vi på Akademiska Hus erbjuda dig?

Akademiska Hus har nu fått certifikatet "Excellent Arbetsgivare 2021", vilket betyder att företaget tillhör toppskiktet bland de arbetsgivare som ingår i Nyckeltalsinstitutet kvantitativa kartläggning av faktiska arbetsvillkor. På Akademiska Hus blir du välkomnad in i en stimulerande miljö med vänlig företagskultur och spännande arbetsuppgifter. Du ges från början ett stort ansvar på vägen mot vårt gemensamma mål - att skapa attraktiva kunskapsmiljöer. Här får du en unik chans att påverka och bidra till framtiden och du får möjlighet att växa i en kunskapsstark organisation.

Vi kan erbjuda dig varierande arbetsuppgifter i en ansvarsfull roll med många kontaktytor. Du bidrar med din kompetens och med initiativ till effektivisering - och har samtidigt möjlighet att själv utvecklas. Vi erbjuder förmånliga villkor och kompetensutveckling - och vi är dessutom ett trevligt team som håller till i trevliga lokaler på campusområdet.

Ditt uppdrag

Du tillser att byggnader och system körs med hög kostnadseffektivitet med ett bra inomhusklimat och en hög driftsäkerhet samt att verka för att systematiskt förbättra driftprestanda, avhjälpa fel och uppgradera system och anläggningar. Du kommer också att ansvara för att utveckla styrsystem, hjälpmedel, kompetens och arbetssätt. Budgetering av systemkostnader och bistå vid underhållsplanering är också en del av dina uppgifter. Du samverkar med den övriga drift- och förvaltningsorganisationen och du kommer att vara ett stöd för både drifttekniker och förvaltare i det dagliga arbetet. För att lyckas i rollen krävs också ett ledande samarbete med optimeringsgruppen där driftingenjör och drifttekniker dagligen arbetar för att minska energianvändningen.

Fler uppgifter:

 • Leder och ansvarar för utvecklingen av alla våra styrsystem
 • Skapa en långsiktig strategi och uppbyggnad av våra styr- och övervakningssystem, fastighetsanknutna kommunikationslösningar och datainsamlingar
 • Delaktig i samverkan kring energieffektivisering tillsammans med kund samt i fastighetsområdets interna energiplan
 • Delaktig till att förbättra tekniken/förvaltningen och arbeta med strategiska tekniska lösningar
 • I samråd med tekniska förvaltaren kravställa tekniska system i nybyggnads-, ombyggnads- och installationsprojekt
 • Bistå vid upprättande och genomförande av underhållsplan
 • Bevakar förvaltningens intresse i projekt samt agerar mottagare, framförallt gällande styr- och reglersystem/entreprenader
 • Analysera felanmälningar och larm för att kunna reducera antal felanmälningar
 • Systematiskt optimera system och funktioner med hänsyn till energieffektivisering och driftsäkerhet
 • Ansvarig för dokumentationen av driftsfunktioner
 • Supportar samtliga på kontoret med IT-frågor och bistår centrala IT-avdelningen

Din erfarenhet och utbildning

 • Flerårig erfarenhet inom styr/reglerteknik och övervakning av tekniska installationer
 • Du har en Högskoleutbildning inom fastighet/drift eller vad arbetsgivaren bedömer likvärdig arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet av arbete med driftstrategier i tekniskt avancerade system samt hur dessa samverkar.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av flera olika styrsystem. T.ex. Desigo CC, Ecostruxure, Lindinspect etc
 • Du bör ha erfarenhet av gränsande tekniska installationer (Rör, Vent, El etc.) och dess samverkan med varandra.
 • Du bör ha kunskap om (drift)nätverk och dess uppbyggnad samt ha en allmän IT-kompetens för att kunna stötta dina medarbetare i vardagen.

Vem söker vi?

Som person är du självgående och visar stort engagemang för dina uppgifter. Du har ett strukturerat arbetssätt och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Problemlösning och komplexa frågor faller sig naturligt för dig och du är lyhörd för kundens önskemål. Du har förmågan att engagera och få med dig andra och ser samarbete som en förutsättning för att nå mål. Att du har förmågan ett se helheten och har ett kreativt och genuint intresse för energi/teknikfrågor är en förutsättning för att lyckas i rollen.

Din ansökan

Ansök så snart som möjligt med tanke på att rekryteringsarbetet sker löpande men sista ansökningsdagen är 29 augusti. Den här rekryteringen är ett samarbete mellan Akademiska Hus och Jefferson Wells, en del av Manpower Group. Anställningen är hos Akademiska Hus i Umeå. För mer information eller frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Cathrine Lind på telefon 070-5770618 eller e-post: cathrine.lind@jeffersonwells.se

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Driftingenjör med passion för styr och regler till Akademiska Hus i Umeå

Jefferson Wells