teknikjobb.se

Driftingenjör inriktning beläggning till Stadsmiljökontoret

Ort
Utgår

2021-08-08

Ansök nu

Driftingenjör inriktning beläggning till Stadsmiljökontoret

Om arbetsplatsen

Samhällsbyggnadsfrågorna återfinns i Linköpings kommun på Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Förvaltningen har en central roll för stadens hållbara tillväxt och utveckling. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med verksamheter och medarbetare som arbetar inom olika delar av samhällsbyggnadsprocessen.

Tjänsten som Driftingenjör är placerad på Stadsmiljökontoret som ansvarar för byggnation och skötsel av kommunens gator, parker och naturområden. Kontoret består av tre avdelningar, Trafik och gata, Park och natur samt Projekt. Du kommer att tillhöra avdelningen Trafik och gata som har ca 20 medarbetare. Inom avdelning finns i huvudsak två arbetsgrupper där du tillhör gatugruppen som idag har 9 medarbetare. Dina närmsta kollegor är driftingenjörer inom olika områden såsom markskötsel, broar, belysning, trafikanordningar, markupplåtelser och grävtillstånd. 

Arbetsbeskrivning

Som driftingenjör ansvarar du för kommunens beläggningsprogram, vilket innebär att ansvara för kommunens investeringar i ny beläggning. Du ansvar för beläggningsunderhåll av kommunens samtliga asfalt- och grusvägar, gångbanor och gång- och cykelvägar. Inom tjänsten ingår även att samordna och genomföra åtgärder inom dagvatten på allmän platsmark samt hantera kommunala bidrag till enskilda vägar.

Din roll är att vara beställare, projektledare och vid behov arbeta med underlag till nya upphandlingar. Du är kommunens representant vid kontakter med entreprenörer och följer upp pågående entreprenader, planerar och beställer tillkommande arbeten samt kontrollerar genomförda arbeten. I rollen har du ett ekonomiskt ansvar för både drift och investeringar och att planera åtgärder både på kort- och lång sikt, 1-5 år. 

I tjänsten samarbetar du med många olika medarbetare inom kommunen såsom bland annat projektledare, driftingenjörer och trafikingenjörer. Samverkan och dialog sker även med representanter för olika ledningsägare såsom Tekniska verken. I rollen ingår att besvara frågor och synpunkter från allmänhet och företag inom ditt ansvarsområde.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning med för rollen relevant utbildningsinriktning, alternativt har du förvärvat motsvarande kunskap och erfarenhet genom tidigare arbete.

Du har några års erfarenhet från arbete med väg-, asfalt- och/eller beläggningsrelaterade anläggningsprojekt, erfarenhet av ekonomisk uppföljning samt goda kunskaper i entreprenadjuridik.

Det är meriterande om du har arbetat med arbetsledning, byggledning eller projektledning. Vi ser även positivt om du har ett etablerat kontaktnät inom branschen.

För tjänsten är det ett krav att du har B-körkort liksom goda datakunskaper. Då tjänsten innebär muntlig och skriftlig kommunikation såväl med interna som externa kontakter ser vi att du behärskar det svenska språket väl i tal och skrift. 

I din roll är det självklart för dig att ta ansvar för din uppgift och driva dina processer framåt, du har förmågan att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du har lätt för att skapa effektiva samarbeten med andra, är lyhörd och inlyssnande. Du trivs med att arbeta mot uppsatta mål, du gör de prioriteringar som krävs för att nå önskat resultat. Du har en god ekonomisk medvetenhet, du fokuserar på effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv.

Urval för tjänsten påbörjas under v. 33. 

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 6808

Dela detta jobb

Driftingenjör inriktning beläggning till Stadsmiljökontoret

Linköpings kommun