teknikjobb.se

Driftingenjör Alelyckans vattenverk

Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-20

Ansök nu

Driftingenjör Alelyckans vattenverk

Arbetsbeskrivning

Alelyckans vattenverk är inne i en spännande fas med stora ny- och ombyggnationer som är unika i sitt slag i Sverige.
Du har nu möjlighet att arbeta med vårt viktigaste livsmedel som driftingenjör på Alelyckans vattenverk!

Alelyckan, tillsammans med Lackarebäck, är de två vattenverk som ansvarar för Göteborgs stads dricksvattenberedningen och är en del av avdelningen dricksvattenproduktion på Kretslopp och vatten. Avdelningens uppdrag, förutom att försörja Göteborgs medborgare med dricksvatten är bland annat att övervaka råvattenstäkterna, analysera egna och brukares vattenprover samt drift, tillsyn och underhåll av råvattenanläggningar.

Som driftingenjör kommer du att ingå i driftenheten på Alelyckans vattenverk där det idag arbetar ungefär femton personer. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att arbeta löpande med drift och underhåll av såväl processanläggningar på vattenverket som i våra yttre anläggningar. Det innebär bland annat att tillsammans med andra planera den dagliga driften såväl som att gå ut i anläggningen och skapa dig en bild av hur problem kan lösas.

Alelyckan inne i en utvecklingsfas där verket är i full gång med projekt som byggnation av ultrafilter och ombyggnation av doseringsanläggning. Driftingenjören har en nyckelroll i dessa projekt som driftens representant, sakkunnig eller genomförande av utredningar. I tjänsten ingår det även dagtidsarbete i kontrollrum och på sikt kommer beredskapstjänstgöring att ingå i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst treårig högskoleexamen inom drift och underhåll, exempelvis sjöingenjör eller driftingenjör. Du ska även ha erfarenhet av att arbeta med liknande arbetsuppgifter. Tjänsten är säkerhetsklassad och för tjänsten krävs körkort B.

Då tjänsten innebär arbete i kontrollrum är det meriterande om du också har erfarenhet av processövervakning.

För att bli framgångsrik i rollen som driftingenjör ser vi att du tar initiativ och ansvar för ditt arbete, oavsett om du arbetar ensam eller tillsammans med andra. För att komma framåt i ditt arbete ser vi det som en förutsättning att du trivs med att driva dina uppdrag mot uppsatta mål. I varje uppdrag kommer du arbeta tillsammans med flera aktörer och vi ser därför att du trivs med att samarbeta. Ingen dag är den andra lik och det kommer uppstå utmanade situationer i dina uppdrag vilket kräver att du som driftingenjör är lugn och trygg. Då tjänsten innehåller administrativa uppgifter samt att du kommer hålla i möten ser vi att du kan uttrycka dig i tal som i skrift.

Övrig information

Urval kommer se löpande under annonsering. Så skicka in din ansökan idag!

Kretslopp och vattens verksamhet är en av grundpelarna i vårt samhälle vilket skapar stor meningsfullhet i arbetet vi utför. Hos oss får du möjlighet att se helheten i ditt arbete. En stimulerande och kreativ miljö, tydliga och mätbara mål samt realistiska krav och utmaningar lägger grunden för att kunna göra ett bra arbete. Genom delaktighet och ansvar medverkar du i arbetets planering, genomförande och uppföljning.

Som medarbetare på Kretslopp och vatten erbjuder vi dig goda anställningsvillkor och utvecklingsmöjligheter.

I vårt arbete utgår vi från Göteborgs stads förhållningssätt;
• Vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för
• Vi bryr oss
• Vi arbetar tillsammans
• Vi tänker nytt

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Driftingenjör Alelyckans vattenverk

Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad