teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Driftingenjör

Ansök nu

Driftingenjör

Vill du vara med och utveckla framtidens kollektivtrafik? Har du intresse för driftövervakning, rotorsaksanalyser, effektiva arbetssätt och förändringsarbete?

I sådana fall, kom och var med oss på vår spännande resa som precis ska börja. Vi står just nu i startgroparna för en ordentlig modernisering och upprustning av vår trafikkritiska driftövervakning av SLs kraftförsörjning och anläggning!

Trafikförvaltningens teknikavdelning befinner sig i en utvecklingsfas och behöver växa för att klara framtida utmaningar. Under kommande åtta år ska trafikförvaltningen ta emot ca 30 procent mer anläggning och fordon bara i tunnelbanan, men även övrig anläggning kommer att växa. Och för att möta behoven bildar vi nu sektionen Styr och övervakning vars primära fokus blir att säkerställa en effektiv och tillgänglig infrastrukturanläggning.

Sektionen är indelad i 3 grupper;

  • Styrsystem som jobbar med utveckling och förvaltning av trafikförvaltningens styrsystem
  • Driftledning som består av två operativa team som jobbar 24/7/365 med eldriftledning och bandriftledning.
  • Driftplanering vars ansvar är arbetssätt, mottagning av ny anläggning, samordning av spårtid samt rotorsaksanalyser.

Hos oss får du möjligheten att arbeta i en dynamisk miljö i händelsernas centrum. Driftingenjörens spelplan ligger i gränslandet mellan vår operativa driftövervakning och övriga funktioner på trafikförvaltningen såsom vår stora projektavdelning, vår komplexa IT miljö, samt vår viktiga teknik och affärsförvalting.

Om tjänsten

I rollen som driftingenjör ansvarar du för processer och rutiner kopplade till teknikområdena bana, signal, tele, fastighet för bandriftledningen. Du ansvarar för utbildning i systemstöden och den teoretiska utbildningen för våra bandriftledare.

Du kommer att ansvara för driftanalys och rotorsaksanalys inom dina teknikområden när större störningar inträffar och är sammankallande i forum för erfarenhetsåterföring. Du kommer också att vara delaktig i avtalsuppföljning tillsammans med ansvariga förvaltare inom respektive teknikområde. I din roll representerar du även sektionen vid projektöverlämningar som kravställare och mottagare.

Ett annat viktigt område som driftingenjören jobbar med är testning av förändringar i styrsystemet utifrån användarperspektivet. Även ansvaret för spårtidsplanering och tillhörande arbetssätt ingår i ditt uppdrag.

Rollen ställer höga krav på tydlig kommunikation, både i tal- och skrift, då du har ansvaret för processer/arbetssätt och utbildning kopplad till systemen som driftverksamheten använder i sitt dagliga arbete.

Du kommer vara en del av ett nybildat team med 8 personer där rekrytering pågår.

Vad vi söker efter

Vi söker dig som har en relevant eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning och/eller arbetslivserfarenhet från en driftövervakning/driftplanering eller motsvarande organisation. Det är meriterande om du har erfarenhet från transport eller järnvägsbranschen och har jobbat med kravställning och test.

För att vara framgångsrik i rollen tror vi att du har erfarenhet av, eller kunskap om:

  • driftövervakning (operativ nivå)

  • driftplanering (strategisk nivå)

  • SCADA system eller fastighets automation

  • statistik och dataanalys

  • mycket goda kunskaper i Office 365

Som person är du strukturerad och noggrann, bra på att planera och prioritera, agerar affärsmässigt gentemot alla kontaktytor, har ett problemlösande mindset samt är en skicklig kommunikatör.  Du har förmågan att utifrån ett strategiskt perspektiv omvandla verksamhetsbehov till krav med syfte att förbättra och effektivisera IT-stöd och verksamheten

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Angelika Wielburski, tfn 08-1233 1812. För frågor om rekryteringsprocessen, rekryterare Charlotte Sujeebun Olofsson, tfn 08-1233 3222. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2023-02-12. Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Nyckelord: Driftingenjör, driftövervakning, driftplanering, fastighetsautomation, SCADA system, arbetssätt och process

#LI-hybrid

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan!

Dela detta jobb

Driftingenjör

Trafikförvaltningen, Region Stockholm