teknikjobb.se

Logga

Driftchef inom VA

Ort
Utgår

2019-04-03

Ansök nu

Driftchef inom VA

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare.

Marknadens investeringsvilja i Botkyrka är större än på flera årtionden och tillväxten har
utvecklats exponentiellt under de senaste åren och kommunen har som mål att mellan åren 2016-2020 bygga 4000 nya bostäder. En VA-utbyggnad pågår till områdena Kagghamra och Sibble i södra Botkyrka, vilket innebär att mer än 200 fastigheter ansluts till VA-nätet.

VA-avdelningen består ca 30 personer och är organiserade inom tekniska förvaltningen. Vi ser till att rent och friskt vatten kommer fram till kommunens medborgare och företag samt att avloppsvattnet tas om hand efter användning för att renas och återföras till kretsloppet.

ARBETSUPPGIFTER
Är du intresserad av VA-system, samhällsbyggnad och ledarskap? Som driftchef kommer du att ansvara för driften av Botkyrkas VA-system så att vi kan leverera rent vatten till våra medborgare.

Enheten har idag 17 medledare som du kommer ha personalansvar för. Du kommer även ha fullt verksamhet- och budgetansvar vilket bland annat innebär att vara kravställare mot projektledningssidan. I ditt ansvarsområde ingår både operativa och strategiska frågor för verksamheten. En viktig arbetsuppgift är att både främja och kravställa enhetens interna och externa samarbeten. Du kommer att ingå i VA-avdelningens ledningsgrupp.


KVALIFIKATIONER
Du har en för tjänsten relevant utbildning och det är meriterande om du är civilingenjör eller liknande och har erfarenhet av att arbeta enligt planprocessen. Du har kompetenser om samhällsbyggnadsprocessen, projektledning och minst tre års erfarenhet av drift och underhåll från VA-anläggningar samt tillhörande ledningsnät.

• Du har en god samarbetsförmåga - är en lagspelare
• Du har förmågan att planera och organisera
• Du har en rak och tydlig kommunikationsförmåga
• Du har ledaregenskaper
• Du är lyhörd och trygg
• Du agerar seniort och professionellt i ditt arbete
• Du har intresse för människor
• Du är flytande i svenska i tal och skrift
• Du har grundläggande datorkunskaper

Körkort B är ett krav.

ÖVRIGT
Botkyrka kommun samarbetar med NGENIA i denna rekrytering. Om du har några funderingar
är du varmt välkommen att kontakta Per Ottahal via mail per.ottahal@ngenia.se.

Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska.
Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat.


Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Logga
Driftchef inom VA

Botkyrka Kommun - Samhällsbyggnadsförvaltningen