teknikjobb.se

Logga

Drift- och underhållsansvarig

Ansök nu

Drift- och underhållsansvarig

Inom Avfallsavdelningen är vi idag drygt 45 medarbetare inom 5 enheter som ansvarar för att insamling och behandling av stockholmarnas avfall sker på ett resurseffektivt sätt med en hög servicenivå och god arbetsmiljö. Verksamheten är taxefinansierad och omsätter cirka 650 miljoner kronor om året. Enheten Tekniska anläggningar driver och utvecklar bolagets tekniska avfallsanläggningar, Högdalens sorteringsanläggning, sopsugsanläggningar med kommunalt huvudmannaskap och biokolanläggning. Enheten ansvarar för behandling och avsättning av restavfall, matavfall, slam, trädgårdsavfall och latrin samt av övrigt material som sorteras ut eller framställs i anläggningarna.

Till Tekniska anläggningar söker vi nu en drift- och underhållsansvarig för sopsug som kommer att ansvara för och arbeta med sopsugssystemens drift, underhåll och förvaltning. Vara stödjande resurs gentemot projektledarna under sopsugssystemens genomförande. Vara behjälplig med den strategiska planeringen och arbeta med enhetens långsiktiga mål.

Arbetsuppgifter och utmaningar

Några exempel på arbetsuppgifter:

  • medverka vid besiktningar som beställarstöd
  • kravställa och bedöma leverantörens föreslagna lösningar
  • ansvara för planering och uppföljning av ingångna drift och underhållsavtal
  • granska och planera förebyggande underhåll och återinvesteringar
  • delta i utredning av sopsug i tidiga skeden utifrån ett driftperspektiv
  • administrativa uppgifter som till exempel att ta fram och bistå med underlag, planera och följa upp målen
  • delta i den övergripande planeringen för enhetens mål och utveckling

Din bakgrund och egenskaper

Vi söker dig som har högskolekompetens med teknisk inriktning eller relevant akademisk inriktning alternativt minst 10 års yrkeserfarenhet krävs för att helt klara kraven för rollen. Du har även BAS-U alternativt BAS-P eller annan typ av arbetsmiljöutbildning samt heta arbeten och grundläggande svetskunskap.

Du har flera års erfarenhet att jobba med stationära sopsugssystem med inriktning på drift och underhåll. Det är även ett krav att ha erfarenhet av installation och driftsättningskunskap av rörsystem samt terminaler som omfattar arbetsledning, installation, kontroll och besiktning. Vidare ser vi att du har grundlig teknisk system- och produktkunskap, ingående styrsystemserfarenhet på användarnivå. Det är även meriterande om du har erfarenhet av terminaler, sopsugsinstallationer och huvudnät.

Eftersom arbetet kommer innebära resor är B-körkort ett krav.

Vi ser gärna att du har ett stort intresse för stadsutvecklingsfrågor, är trygg, stabil och initiativtagande och har ett självgående arbetssätt. Du trivs med att dela med dig av din kunskap och förmåga att driva förändringsprocesser. Du har ett gott omdöme och lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Vi kommer lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Ansökan

Låter det här som ett jobb för dig? Sök jobbet senast den 1 november 2020.

För ytterligare information om tjänsten kontaktar du enhetschef Katarina Johansson.

Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision, Saco och Ledarna når du via vår kundtjänst på telefon 08-522 120 00.

Välkommen med din ansökan!

Mer om bolaget

Vi är en lärande organisation med mycket erfarenhet och kunskap till ditt stöd. Vi erbjuder dig ett roligt och omväxlande jobb med intressanta arbetsuppgifter, duktiga kollegor och ett mycket bra arbetsklimat. Dessutom erbjuder vi goda anställningsvillkor, digitala och flexibla arbetssätt, kontinuerlig kompetensutveckling samt en rad hälsofrämjande fördelar.

Stockholmsregionen är i dagsläget en av Europas snabbast växande regioner. Befolkningstillväxten tillsammans med klimatutmaningar och långsiktiga klimat- och hållbarhetsmål inom staden innebär stora krav på Stockholm Vatten och Avfalls verksamheter, inte minst på avfallssidan. Vi jobbar därför ständigt för en resurseffektiv avfallshantering som en viktig och naturlig del av stadsutvecklingen i Stockholm. Som ett led i detta har bolaget under året fått i uppdrag att på sikt ansvara för flertalet av stadens stationära sopsugsanläggningar, såväl befintliga som kommande.

Dela detta jobb

Logga
Drift- och underhållsansvarig

Stockholm vatten och avfall