teknikjobb.se

Dokumentationsingenjör med inriktning VA

Ort
Utgår

2020-10-25

Ansök nu

Dokumentationsingenjör med inriktning VA

Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun. Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv.

För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål. Här bor människor med stark framtidstro, välkommen till oss!

Inom kommunens tekniska enhet jobbar ett 50-tal medarbetare inom gata/park och VA samt avfall. Vårt arbetsområde är hela kommunen och vi svarar för några av samhällets mest grundläggande funktioner. Verksamheten är indelad i fyra enheter vilka samarbetar med varandra i den dagliga driften.

ARBETSUPPGIFTER
Som dokumentationsingenjör inom Sollefteå kommuns tekniska verksamhet och enhet Vatten och Avloppsreningsverk så kommer du att hantera all teknisk dokumentation. En effektiv och kvalificerad hantering av den tekniska dokumentationen är en absolut nödvändighet för både den dagliga driften hos oss men också för kommande investeringar vi står inför. Tjänsten är placerad i den Tekniska verksamheten på enheten VA-verk i Sollefteå och är direkt underställd enhetschef.

I denna nyinrättade tjänst så består arbetsuppgifterna till stor del till att bygga upp en tydlig struktur i dokumentation kopplat till vattenverk och avloppsreningsverk. Dokumentation innefattar bland annat egenkontrollprogram, HACCP, riskbedömningar, mm.

Arbetet innebär bland annat att tillse att ritningar, drift och underhållsdokumentation finns i våra underhållssystem. Du ska administrera underhållsfunktioner och ronder i underhållssystemet samt säkerställa att dokumentationen uppfyller de krav som ställs. Dokumentationsingenjören är den som skapar, sammanställer, uppdaterar och presenterar dokument både internt, externt och ska kontinuerligt revideras i fasta intervaller eller vid förändringar.

Vi söker dig som är driven och med ett gott sinne för ordning och reda. Du trivs med att arbeta självständigt och klarar av att arbeta med flera projekt samtidigt. Du kommer att ingå i ett team bestående av erfarna drifttekniker och elektriker samt med vår VA-ingenjör. Du kommer även ha tät kontakt med våra tillsynsmyndigheter vilket kräver att du har lätt för att samarbeta och samverka både internt men också externt.

Arbetet är både ute på anläggningar och på kontor så vi ser gärna att du gillar variation i ditt arbete.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom Vatten och Avlopp eller motsvarande utbildning. Vi ser helst att du har erfarenhet inom kommunalt VA eller tillsynsmyndighet för vatten o avlopp och du ska gärna vara bekant med vilka krav som ställs gällande dokumentation inom branschen.

Meriterande är om du tidigare jobbat i drift och underhållsystem som exempelvis Citect, Cactus och IDUS och CAD samt bör du ha goda kunskaper i både word och excel.

B-körkort är ett krav då våra verksamheter är geografiskt utspridda

ÖVRIGT
I Sollefteå kommun är ett antal tjänster inplacerade i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). För de tjänsterna ingår säkerhetsprövning i anställningsförfarandet.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb.

Första gången du söker ett jobb via Offentliga jobb, registrerar du dig på länken www.offentligajobb.se och skriver in dina uppgifter där. Du bör vara noggrann när du fyller i dina uppgifter, eftersom dina uppgifter ligger till grund för hanteringen.

När vi mottagit din ansökan får du en bekräftelse via mail.

Vi strävar efter mångfald och jämn könsfördelning inom Sollefteå kommun.

Vi undanber oss vänligt men bestämt att bli kontaktade av annons och rekryteringsföretag.

Dela detta jobb

Dokumentationsingenjör med inriktning VA

Sollefteå Kommun