teknikjobb.se

Dokumentationsingenjör - Forsmark

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2021-11-27

Ansök nu

Dokumentationsingenjör - Forsmark


Till elkonstruktionsenheten i Forsmark söker vi just nu dig som vill arbeta tillsammans med oss som dokumentationsingenjör. Hos oss får du ett ansvarsfullt arbete med att uppdatera eldokumentation som utgör grunden i vår verksamhet. Gruppen består idag av 14 medarbetare med gedigen erfarenhet inom elkonstruktion och dokumentation vilket kommer ge dig rätta förutsättningar för att axla rollen som dokumentationsingenjör på bästa sätt. 
 Vad får man göra som dokumentationsingenjör?
I anläggningen på Forsmark görs det regelbundet ombyggnationer och utbyten av komponenter för att säkerställa säker och stabil drift till 2045. I samband med dessa förändringar behöver dokumentationen uppdateras så att anläggningen och den tekniska dokumentationen är överensstämmande. 
 Dina arbetsuppgifter kommer förutom ovanstående även innebära:
• Förbättra och vidareutveckla arbetsområdet då vi ständigt strävar efter att effektivisera våra rutiner

• Upprätta den dokumentation som vi på elkonstruktionsenheten ansvarar för

• Arbeta tillsammans i projekt för att säkerställa att leveranser sker enligt överenskommen tidplan
  
Som dokumentationsingenjör behöver du följande kvalifikationer

• Vi söker dig som har lägst gymnasieutbildning gärna med teknisk/naturvetenskapliginriktning eller motsvarande

• Har god vana av att arbeta med Office applikationer

• Det är meriterande om du har arbetat med eldokumentation tidigare och känner till vilka olika dokumenttyper, ritningsrutiner och standarder som finns

• Det är även meriterande om du har kunskaper i AutoCAD och vårat konstruktionsverktyg Master Concept


 
För att du skall lyckas bra i detta arbete behöver du ha goda kunskaper i svenska i både tal och skrift samt kunna skriva tydligt då vi har ritningar som inte är digitaliserade och upprättas för hand.


 
Vem söker vi?

Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper. Du är kvalitetsmedveten, har ett stort engagemang för ditt arbetsområde och arbetar strukturerat och noggrant. När det uppkommer problem delar du gärna dina idéer. God samarbetsförmåga är också viktigt då arbetet innebär samarbete med konstruktörer på enheten. Vi ser dessutom gärna att du är allmänt teknikintresserad.


 
Vi erbjuder dig

Vi erbjuder ett utvecklande arbete i en miljö där teknik och säkerhet står i centrum. I den här tjänsten får du möjlighet att kombinera ditt intresse för teknik och administrativt arbete. Hos oss får du stort ansvar och god kompetensutveckling.


 
Om oss

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark


 
Placeringsort

Forsmark


 
För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Hanna Persson, 073-8481442. För information om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Summer Lovlinger, 070-1945664.


 
Fackliga representanter är André Hellberg / Akademikerna, Ingela Samuelsson / Ledarna, Ingemar Eriksson / SEKO, Conny Hallberg/ Unionen. Samtliga nås på telefon 0173-81 000 (vx).


 
Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 19 oktober 2021.Vi ser fram emot din ansökan!Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Dela detta jobb

Dokumentationsingenjör - Forsmark

Vattenfall AB