teknikjobb.se

Design Engineer Electronics till Envirotainer

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2021-01-30

Ansök nu

Design Engineer Electronics till Envirotainer

Från San Francisco till Salvador till Seoul, människor världen över förväntas idag leva långa och hälsosamma liv och läkemedel behöver nå alla delar av jordklotet. Envirotainer säkerställer att temperaturkänsliga läkemedel går från där de produceras till patienten på ett säkert sätt och tillsammans arbetar de för att möta sina kunders behov av innovativa och pålitliga lösningar – tillgängliga från vilken plats som helst till vilken destination som helst. Har du ett intresse för såväl människor som teknik och letar efter ett företag i framkant? Välkommen in med din ansökan!

Om tjänsten

Envirotainer grundades 1985 och har idag mer än 6000 aktiva temperaturkontrollerade containrar världen över. De fraktar dagligen miljontals doser läkemedel för alla typer av läkemedelstillverkare och täcker idag över 2000 farmaceutiska handelsfält i över 100 länder och 300 flygplatser. De är nu inne i ett intensivt utvecklingsskede med fokus på att fortsätta växa de kommande åren, därav söker de nu en Design Engineer inom elektronik till deras Climate & Control-team till R&D-avdelningen i Rosersberg, norr om Stockholm. Du kommer ingå i ett team med fem andra designingenjörer samt ett antal konsulter och du rapporterar till Head of Climate & Control.

En hälsning från din framtida närmsta chef

Hej! Jag heter Paul och är chef för vårt design-team Climate & Control, d.v.s. det område som ansvarar för alla aktiva komponenter i våra produkter. Jag anslöt till Envirotainer i Augusti 2020. Innan dess har jag varit konsult i samma position sedan april 2019. Valet att gå över från konsultrollen till en fast anställning var given för mig. Från dag ett kände jag mig välkommen in i ett utvecklingsteam som kännetecknas av hög kompetens, stor innovationskraft och en stor förmåga att lösa tekniska utmaningar tillsammans. Känslan var att direkt när jag hade frågor så fanns det hjälpsamma kollegor som hjälpte mig på traven.

Det finns helt enkelt ett stort driv i organisationen att finna lösningar som möter de högt ställda krav som våra kunder, vår marknad och vår speciella tekniska tillämpning kräver. Jag kan lova att du hos oss kommer finna stimulerande tekniska utmaningar samtidigt som du har ett stort gäng erfarna ingenjörer att luta dig emot. Vi jobbar bra ihop, i ett företag som eftersträvar att verkligen leva efter ledorden ”Trustworthiness”, ”Passion, ”Agility” och ”Team Spirit”.

Kort och gott ett företag och team att trivas i och vara stolt över"

Du erbjuds

 • Arbete i ett företag med en spännande teknik och med en stark ställning på världsmarknaden

 • Möjligheten att arbeta med något mycket samhällsviktigt

 • Arbete i ett ekonomiskt stabilt företag med en sund affär

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta tätt tillsammans med Lead Design Engineer som arbetsleder och stöttar upp vid frågor och funderingar. Rollen är bred och innebär exempelvis att föreslå designändringar, ta fram designspecifikationer, göra CAD-ritningar samt test och verifikation. I bottenvåningen av kontoret finns även ett labb där du kommer att spendera mycket av din tid.

Du kommer också exempelvis…

 • Definiera, specificera och utveckla elektronikdesign för precisionsklimatkontroll och energihantering

 • Analysera systemkrav och stötta R&D och leverantörer med kravförtydliganden

 • Granska och säkerställa efterlevnadsdokument, konstruktions- och underhållsdata inom elektronikområdet

 • Konsultera och stötta upp vid frågor rörande elektronikdesign, exempelvis genomföra undersökningar, RCA och andra analyser vd behov

Vi söker dig som

 • Har en högskole- eller civilingenjörsexamen inom relevant område, exempelvis elektronik, mekatronik eller liknande

 • Har något eller några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter där du omsatt funktionella krav till elektronikdesign, gärna inom klimat, kyl- eller värmesystem

 • Har goda kunskaper i CAD

 • Har goda kunskaper i svenska och mycket goda kunskaper i engelska

I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga kompetenser och ditt intresse för tjänsten. Motivera väl i din ansökan varför du valt att söka just denna tjänst och till Envirotainer som företag.

Övrig information

 • I denna rekrytering använder vi färdighets- och personlighetstester som en del av rekryteringsprocessen

 • Start: Enligt överenskommelse

 • Placering: Stockholm, Rosersberg

 • Omfattning: Heltid

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Envirotainers önskan är att alla frågor kring tjänsten går till Academic Work.

 • Kontaktuppgifter: Ansvarig rekryterare Johanna Sörell, johanna.sorell@academicwork.se

 • OBS! Vi tar inte emot ansökningar via mail, sök tjänsten genom att klicka på ”ansök här” nedan.

Information om företaget

Läs mer om Envirotainer på deras hemsida: https://www.envirotainer.com/about-us/who-we-are/

Dela detta jobb

Design Engineer Electronics till Envirotainer

Academic Work