teknikjobb.se

Customer Solution Architect

Företag Visolit
Ort
Kategorier
Utgår

2019-12-20

Ansök nu

Customer Solution Architect

Visolit är ett växande och framgångsrikt företag som gillar att ligga i framkant när det handlar om utveckling. Vill du hänga med på Visolits framgångsresa?
Nu söker vi dig som vill du jobba tillsammans med kollegor i toppklass och vara med och bidra genom god rådgivning så att kunder ska få den bästa IT upplevelsen. Vi söker dig som är engagerad och som ser till kundernas bästa.

I rollen som Customer Solution Architect kommer du:
- Stödja både kundens beställare och systemägare med allt från framtagning av nya eller förändrade lösningar till rekommendationer inom lifecycle management, licensdiskussioner eller kontinuitetshantering.

- Ha det tekniska helhetsansvaret för den drift som Visolit har på i avtalet med respektive kund som du ansvarar för.

- Du kommer att deltaga på möten (leverans, projekt) samtidigt som du har en rådgivande roll.

- Du kommer att vara en viktig del i det kundteam som är hjärtat i vår samverkan med kunden. Våra kundteam består av: Customer Solution Architect, Service Manager samt Key Account Manager.

Som Customer Solution Architect hos oss så hjälper du till med framtagande av lösningsförslag för nya och förändrade behov i deras IT miljö och infrastruktur.
I din roll får du en unik överblick av kundens miljö och fungerar som teknisk rådgivare för kunden. Genom den närhet det ger så skapas en förståelse för vad som är viktigt för kundens verksamhet och på så vis hjälpa kunden att matcha det mot lämpliga IT-lösningar.

I rollen som Customer Solution Architect är du kundens naturliga stöd när de vill diskutera molnstrategi eller hur de ska tänka för att hamna rätt i val av siterecovery. Till din hjälp har du specialister inom områden som t.ex. hårdvara, nätverk/ kommunikation, databaser, virtualisering, lagring och backup etc.

Vi erbjuder dig:
- För oss är det viktigt att du trivs och mår bra. Vi sätter trivsel och arbetsmiljöfrågorna högt och har även särskilt goda personalförmåner bland annat vad gäller hälsa och friskvård samt övriga aktiviteter som bidrar till att vi trivs på jobbet.

- Vi ger dig goda utvecklingsmöjligheter och karriärvägar inom en av Nordens ledande specialistverksamhet inom molntjänster.

- En stimulerande och spännande vardag tillsammans med ambitiösa, kunniga och härliga kollegor.

- Din kompetens och kunskap är viktig för oss, vi ger därför goda möjligheter till kompetensutveckling och utbildningar, bland annat i samarbete med vår samarbetspartner Microsoft.

- Du arbetar i fräscha lokaler med närhet till kommunikation och service. Just nu i Kista, men snart i helt nya kontor i Solna, Solna United.

Vi tror att du:
- Har en bred kompetens och god förståelse inom Microsofts plattformar (ADDS, ADFS, Azure, O365, Exchange, Hybrid med On Prem, VPN, PKI, SQL, Citrix, VMware, MDM) och meriterande om du är certifierad på en eller flera av dessa plattformar de senaste 2 åren.

- Har arbetat i minst 5 år som senior teknikkonsult, och som rådgivande arkitekt med regelbunden kundkontakt. Viktigt också att du har en säljande attityd, men där ett mindset med kunden är i fokus är mycket viktigt.

- Har många års erfarenhet av IT drift och leverans i stora och komplexa miljöer och kan lätt ge svar på komplexa infrastrukturfrågor i helhetsperspektivet.

- Har breda kunskaper inom områden som nätverk/kommunikation, storage, backup, virtualisering, databaser etc.

- Är självgående och självständig samt van att arbeta i projekt efter fastställda rutiner och processer.

- Har god kommunikativ förmåga i tal och skrift (Svenska & Engelska). Du har dessutom en positiv attityd och lyckas oftast lösa problem och motgångar i situationer där andra ger upp.

- Har arbetat med ITIL som ramverk, och har åtminstone grund certifieringen inom detta område.

- Har erfarenhet av att vara en teknisk ledande person i Projekt / Implementations / Change arbete, och kan ta fram den tekniska skissen för hur saker hänger ihop och skapa instruktioner om hur tekniken ska sättas upp i infrastruktur/drift sammanhang. Tex bkp rutiner, retention policys, bestyckning av hårdvara, konfiguration för att uppnå högsta säkerhets och stabilitet på server olika servertjänster osv.

För att trivas i rollen behöver du tycka om att ha kontakt med människor i olika sociala sammanhang och skikt. Vidare tror vi att du som person ständigt är intresserad av att lära dig nya saker och tycker kanske att en teknik-pod är det bästa man kan lyssna på under resan till jobbet.

Vi söker dig som brinner för att hitta lösningar som gör arbetslivet lättare för våra kunder helt enkelt!

Passar detta in på dig? Välkommen in med din ansökan!

 

Kontakta oss

Daniel Westergård 

Head of Customer Solution Architects

+46 703272010

Sista ansökningsdag


2019-12-20

 

Dela detta jobb

Customer Solution Architect

Visolit