teknikjobb.se

logga

Clay Technology/Mitta söker en ny beräkningsingenjör

Ansök nu

Clay Technology/Mitta söker en ny beräkningsingenjör

Vi söker nu en beräkningsingenjör med god kunskap inom finita elementmetoden (FEM). Som beräkningsingenjör hos oss kommer du arbeta med avancerade kopplade numeriska modeller för att utveckla och analysera säkerheten hos buffertar av geomaterial i både nationella och internationella slutförvar för radioaktivt avfall. Våra kunder finns över hela världen, för tillfället bland annat i Sverige, Finland, England och Kanada. Arbetet kommer utgå från Lund.

Vem är du?

Som person är du strukturerad, engagerad och nyfiken på att ta till dig nya kunskapsområden. Du är van vid att kunna jobba självständigt och ta egna initiativ, men fungerar också bra i grupp. Vi letar efter dig som har:

  • En M.Sc. eller civilingenjörsexamen med inriktning på numeriska beräkningar, gärna inom tex fysik, geoteknik, väg och vatten eller relaterade områden.

  • Erfarenhet av att arbeta med komplexa numeriska beräkningar, antingen inom industrin eller inom akademin.

  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Meriterande egenskaper inkluderar:

  • Tidigare erfarenhet av att använda kommersiella FE-program.

  • Erfarenhet av att utföra beräkningar på kopplade system med till exempel Comsol Multiphysics.

  • Erfarenhet av vetenskaplig rapportering/artikelskrivning.

  • Doktorsexamen med inriktning på numeriska beräkningar.

Vad erbjuder vi?

Tjänsten är på heltid med individuell lönesättning. Som anställd hos oss kommer du jobba i en grupp med beräkningsingenjörer där vi hjälps åt med att utveckla materialmodeller samt analyserar och löser olika problem vad gäller design och säkerhet för buffertar av geomaterial i slutförvar av kärnbränsle. Tjänsten ger dig tillgång till ett brett kontaktnät inom geoteknikbranchen, både internationellt samt i Sverige. Vi ingår i Mitta AB, som erbjuder ett internt nätverk med fler än 100 konsulter inom geoteknik, miljö och geodetisk mätning. Utöver det har Mitta flera laboratorier där geotekniska- och mekaniska parametrar på jord och bergmaterial analyseras. Mitta finns över hela Sverige.

Vilka är vi?

Clay Technology AB är ett mindre konsultföretag i Lund som nyligen har gått upp i den betydligt större Mitta-koncernen. På Clay Technology är vi 11 anställda med kontor och geotekniskt laboratorium på IDEON i Lund. Under de senaste 30 åren har vi arbetat med utveckling av koncept och säkerhetsanalys för slutförvar av använt kärnbränsle. Vårt huvudsakliga fokus är den bentonitlera som skall användas som en mycket viktig barriär för att skydda det uttjänta bränslet i slutförvaret, men i vår verksamhet ingår även att analysera den omgivande bergmassan.  Vi har varit huvudkonsult till SKB AB i Sverige vad gäller bentonitfrågor under flera decennier och har under de senaste åren breddat vårt kundutbud till andra länder.

För att studera bentonitlerans beteende och prediktera dess tillstånd i slutförvaret används både numerisk modellering samt laborativt arbete. För att förstå och analysera bentonitlerans egenskaper krävs ett tvärvetenskapligt angreppsätt och detta återspeglas i de skilda bakgrunder vår personal har. Flera är disputerade, men inom olika områden så som fysik, geoteknik, mekanik eller kemi.

Kontaktuppgifter

Vill du veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Daniel Malmberg, platschef på Clay Technology via e-post: dm@claytech.se eller på telefon: +46 70 434 55 97.

Läs gärna mer om Clay Technology AB på www.claytech.se och om Mitta AB på www.mitta.se

Sista ansökningsdag är 2021-07-31. Vi behandlar ansökningarna när de kommer in och tjänsten kan tillsättas tidigare, så tveka inte att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Clay Technology/Mitta söker en ny beräkningsingenjör

Mitta AB