teknikjobb.se

Civil Project Engineer till vindkraften på Vattenfall

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-02

Ansök nu

Civil Project Engineer till vindkraften på Vattenfall

Civil Project Engineers till Vindkraften på Vattenfall

Bygg- och anläggningsingenjör för vindkraftsprojekt

Vill du, tillsammans med oss, bygga vägen som ska ta oss framåt mot en fossilfri framtid?

Du har nu chansen, när vi söker två erfarna bygg- och anläggningsingenjör (Wind Power Civil Engineer) till Vattenfalls landbaserad vindkraftsavdelning.

Vattenfall planerar att bygga sin första subventionsfria stödfria vindkraftparker på land inom en snar framtid. Att förstå tekniken som kan hjälpa oss nå detta mål är en viktig framgångsfaktor. I denna position kommer du att vara ansvarig för bygg- och anläggnings civil works-delarna för landbaserade vindkraftsprojekt.

Rollen

Rollen inkluderar att identifiera viktiga kostnadsdrivare och utforma och genomföra initiativ för att minimera kostnader och, samtidigt som man säkerställer en säker och kostnadseffektiv anläggning under vindparkens konstruktion och driftstid. Att anpassa upphandlings- och byggkrav för de projektspecifika situationerna är avgörande för att förverkliga Vattenfalls ambition att utveckla de mest optimala vindkraftsparkerna i en subventionsfri framtid.

Du kommer att arbeta inom gruppen System Design Onshore och rapportera till chefen förden avdelningen. I arbetet kommer du också att ha en stark samverkan med avdelningen Roadmaps and Cost Engineering, samt agera gränssnitt mot avdelningarna för projektutveckling, byggnation och upphandling.

För att nå framgång kommer det också vara avgörande att bygga och upprätthålla ett solidt nätverk av externa specialkonsulter för att ge stöd på nyckelfaser i hela utvecklings tidslinjen.

Dina huvudansvar i rollen är:

• Första kontaktpunkten för alla bygg och anläggningsfrågor i de vindprojekt du deltar i

• Ägare av projektspecifika bygg och anläggningsrelaterade WTG Employer Requirements (ER) och ansvarar för att översätta standard ER'S till projektspecifika ER

• Hantera de tekniska aspekterna av entreprenadkontrakten

• Ansvarig för alla bygg och anläggningssaspekter av vindparksdesignen genom hela projektutvecklings tidslinjen, inklusive; förstudier, miljö- och tillståndsprocessen och anbudsförfarande

• Optimera LEC med målet att uppnå subventionsfria vindkraftverk

Kvalifikationer

Vår framgångsrika kandidat har en civilingenjörsexamen. GWO-certifikat och specifika WTG-plattformsträningar är önskvärda.

Du har ett mycket bra budskap om engelska (både muntligt och skriftligt). Du har utmärkta analytiska färdigheter och bra interpersonella färdigheter. Du är strukturerad i ditt arbetssätt, med förmåga att strukturera andras arbete. Du är kulturkänslig och erfarenhet av internationellt samarbete. Du har en dokumenterad rekord inom civilingenjör och projektledning, med särskild kompetens eller erfarenhet av:

Skall-krav:

• Fundamentsdesign

• Geotekniska undersökningar

• Tekniska konstruktionsgranskningar

• Hälsa, säkerhet, miljö och kvalitet (HSEQ)

• Kostnadsuppskattningar

• Riskbedömningar

• Mycket goda kunskaper i svenska i så väl tal som i skrift är ett krav för tjänsten

Meriterande:

• Bra språkkunskaper i svenska, i såväl tal som skrift

• Erfarenhet från vindkraftsindustrin

• Transport och logistik

• Väg- och dräneringsdesign

• Stakeholder management • Nätverkskunskaper, helst med ett befintligt nätverk av entreprenadsföretag

• Förmåga att översätta tekniska val till kostnader

Vårt erbjudande

Bra ersättning, en utmanande och internationell arbetsmiljö, och möjligheten att arbeta med några av de bästa inom området. Du kommer att arbeta i tvärvetenskapliga team och du kan alltid räkna med stöd från engagerade kollegor. Vi erbjuder attraktiva anställningsvillkor och möjligheter till personlig och professionell utveckling.

Placeringsort är Solna eller Amsterdam, vi kan även ha en dialog gällande eventuell placeringsort Hexham eller London.

Tjänsten förutsätter att den anställde har möjlighet att genomföra regelbundna affärsresor inom Europa.

Process och tidslinje

Vi välkomnar din ansökan på engelska, inklusive CV och brevbrev.

Sista dag för ansökan är 2 juni 2019.

Mer information

För mer information om positionen eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Anneli Jarlsheim (Senior Recruiter) på 72 585 28 76.

Fackföreningsrepresentanter i Sverige: Rolf Ohlsson - Akademikernas, Christer Gustavsson - Ledarna Leif Karlsson - SEKO, samt Anders Bohlin - Unionen

De kommer alla att nås på centralbordet: 08-739 50 00.

"Eftersom Vattenfall ingår i den svenska kritiska infrastrukturen är många av våra positioner säkerhetsklassade. Om denna position är säkerhetsklassad kan de slutliga kandidaterna omfattas av en säkerhetsvetting enligt svensk lagstiftning. "

Vi ser fram emot din ansökan!

Vår organisation

Vattenfall är en av Europas största elproducenter och värmeproducent och verkar i Sverige, Danmark, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien. Vår strategi är att minska utsläppen från elproduktion med en färdplan för att uppnå klimatneutralitet senast 2050.

Energi är vårt bidrag till livskvalitet - dag efter dag. Med cirka 20 000 kollegor erbjuder Vattenfall omfattande el- och uppvärmningserbjudanden till flera miljoner kunder i Nordeuropa. För arbetet framåt behöver vi människor som är fullt engagerade för våra kunder och till en hållbart samhälle - människor som du.

Affärsområde Wind ansvarar för Vattenfalls Onshore och Offshore Wind, liksom solceller och batterier. Idag utvecklar, bygger och driver vi vindkraft i Sverige, Danmark, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien. Dessutom har vi en tydlig strategi för att vidareutveckla vår PV-PV och batteridrift.

Vid Vattenfall är vi övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och attraktivt företag och vi strävar efter att vara en bra förebild för mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, etnicitet, ålder, transgenderidentitet eller uttryck, religion eller annan tro, funktionshinder eller sexuell läggning.

Dela detta jobb

Civil Project Engineer till vindkraften på Vattenfall

Vattenfall AB