teknikjobb.se

Arbetsuppgifter

I rollen som Category Manager har du en viktig del i vårt inköpsarbete genom att aktivt driva tvärfunktionellt och strategiskt inköpsarbete i samarbete med företagets olika avdelningar och intressenter. Du kommer att förhandla kommersiella villkor och säkra avtal på produkter och tjänster. Du kommer också att säkerställa korrekt behovsbild för direkt material inom ansvarsområdet och bevaka leveranser mot lagda inköpsorder.

Du kommer att ingå i ett team bestående av åtta kompetenta kollegor med olika specialistområden och rapporterar till chef Supply Chain. Tillsammans kommer ni arbeta för att säkerställa en stabil materialförsörjning till tillverkningsenheten Åkers Sweden.

Vem är du?

Vi söker dig som har akademisk examen inom ekonomi/teknik eller motsvarande alternativt minst fem års erfarenhet av kvalificerat inköpsarbete. Du har erfarenhet inom tvärfunktionellt arbete och projektledning samt erfarenhet av strategiskt, taktiskt och operationellt inköpsarbete. Självklart har du dokumenterad förhandlingsvana. Det är ett krav att du har god muntlig och skriftlig förmåga i svenska eftersom du kommer att kommunicera med flera funktioner inom företaget, likväl som goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift. Meriterande är kunskaper i ritningsläsning och tekniska specifikationer.

För att trivas i denna roll ser vi att du har ett brinnande intresse för affärer, både kommersiellt och ekonomiskt. Du har en förmåga att bygga starka relationer tvärfunktionellt och med leverantörer. Vidare har du förmåga att driva, leda och stötta förändringsarbete.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper såsom att du är noggrann och strukturerad, är socialt kompetent med förmåga att samverka med andra individer på ett sätt som innebär att god kommunikation upprätthålls samt är ansvarskännande.

För mer information kontakta gärna chef Supply Chain, Stefan Wahlund, på telefon 0159-32147 eller via mail stefan.wahlund@akersrolls.com eller HR-chef, Ulrika Scherberg, via mail ulrika.scherberg@akersrolls.com

Fackliga företrädare:

Unionen: Lars-Gösta Bergström, 0159-32262. Lars-gosta.bergstrom@akersrolls.com
Akademikerna: Mattias Abrahamsson, 0159-32225. Mattias.abrahamsson@akersrolls.com

Din ansökan skickar du till ulrika.scherberg@akersrolls.com senast den 20 juni 2021. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Välkommen med din ansökan!

Om Åkers Sweden AB

Åkers Sweden AB är ett dotterbolag till Union Electric Steel Corporation, som är en ledande tillverkare av smidda och gjutna valsar för världens stål- och metallindustri och tillsammans säljer vi valsar under varumärket Union Electric Åkers. Åkers Sweden AB har cirka 170 anställda och vi har vår produktionsanläggning i Åkers Styckebruk, som ligger i Strängnäs kommun ca 75 km från Stockholm. Åkers Sweden AB producerar ett brett sortiment av gjutna valsar varav merparten går på export. Vi befinner oss nu i en spännande fas och bygger vår organisation för framtidens behov.

Om Union Electric Steel Corporation

Union Electric Steel Corporation är en ledande tillverkare av smidda och gjutna valsar för världens stål- och metallindustri. Bolaget tillverkar även göt- och smidesprodukter till olja- och gas, aluminium- och plastindustrin. Union Electric Steel Corporation har produktionsanläggningar i Storbritannien, Sverige, Slovenien och Kina. Koncernens huvudkontor ligger i Carnegie, Pennsylvania, USA. Union Electric Steel Corporation är ett dotterbolag till Ampco-Pittsburgh Corporation. http://www.uniones.com 

Category Manager, Supply Chain till Åkers Sweden AB, Åkers styckebruk

Företag Åkers Sweden AB
Ort
Utgår

2021-06-20

Ansök nu

Dela detta jobb