teknikjobb.se

Byggnadsinspektör, tillsvidare

Företag Arjeplogs kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-31

Ansök nu

Byggnadsinspektör, tillsvidare

Arjeplog Sveriges största fjällnära skärgård.

Bara tre timmar från Stockholm beläget vid Hornavan i Lappland ligger Arjeplog, en kommun med cirka 2 900 invånare. Här lever vi ett praktiskt enkelt liv med närhet till jobb, service och affärer. Vår förskola och skola håller hög klass och en vild natur med 8 727 sjöar erbjuder ett friluftsliv som aldrig är mer än några få steg bort. Kommunen har en internationell prägel, en välkomnande befolkning och ljus från snö, midnattssol och norrsken. Som arbetsgivare erbjuder kommunen dig, förutom trevligt arbetslag, kostnadsfri tillgång till sim- och motionshall samt en timmes friskvård per vecka på arbetstid. Arjeplog/Àrjepluovve är en samisk förvaltningskommun. Därför välkomnar vi sökande med kunskaper i samiska språket och kulturen.
Läs mer på vår hemsida: www.arjeplog.se

Arjeplogs kommun söker byggnadsinspektör för tillsvidareanställning

Arbetsbeskrivning:
Din roll kommer att bli att självständigt handlägga ansökningar om olika typer av lov, förhandsbesked, strandskyddsdispenser och tillsynsärenden från början till slut. Handläggningen inför t.ex. ett bygglov består bl.a. av en granskning och en bedömning av vad som ska göras, sedan inför startbeskedet hur åtgärderna ska utföras där fokus ska ligga på de tekniska egenskapskraven. Det innebär att du bland annat leder samrådsmöten, fastställer kontrollplaner, tar beslut om startbesked samt gör platsbesök på byggarbetsplatser. Handläggningen av tillsynsärenden består bl.a. av granskning av inkommen anmälan, tillsynsbesök, kommunicering med fastighetsägare samt ev. upprättande av förelägganden. Beslut som du fattar gör du i enlighet nämndens delegationsordning. Beslut som är av stor vikt eller har principiellstor betydelse bereder du ett förslag till beslut som du sedan föredrar i nämnden.
Tillsammans med kommunens övriga medarbetare är uppgiften att inom givna ramar utveckla och stödja en fortsatt positiv utveckling av bygden. Som ärendehanteringsstöd används Byggreda.

Kvalifikationer:
Du är utbildad byggnadsingenjör eller har en utbildning som kommunen bedömer som likvärdig.

Arbetsuppgifterna och förvaltningens organisation kräver ett självständigt arbetssätt med eget ansvar där egna initiativ och strukturerad planering av arbetet är en förutsättning för lyckat resultat. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift är en förutsättning liksom förmågan att vara lyhörd och lösningsinriktad i kontakterna med medborgare och företag och i de sammanhang där samverkan sker med andra aktörer.
God datavana är ett krav, vi använder oss av EDP Vision som verksamhetssystem.

Tillträde enligt överenskommelse.

Varaktighet tillsvidare.

Sysselsättningsgrad 100%.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- rekryteringsföretag

Dela detta jobb

Byggnadsinspektör, tillsvidare

Arjeplogs kommun