teknikjobb.se

Vill du bli en del av en modern och kompetent förvaltning som driver den expansiva byggprocessen i Falun? Nu söker vi en byggnadsinspektör med intresse för gestaltningsfrågor till byggavdelningen!

Falu kommuns miljö- och samhällsbyggnadsförvaltning hanterar frågor rörande bygg, miljö, stadsbyggnad, näringsliv, trafik och stadsmiljö samt markförvaltning och hållbarhet. Totalt är vi drygt 100 medarbetare på förvaltningen.  Förvaltningen består av åtta avdelningar och byggavdelningen är en av dem. Avdelningen har ca 10 medarbetare och ansvarar för myndighetsutövning beträffande plan- och bygglagen och miljöbalken (strandskydd).

På byggavdelningen får du en chef som tillsammans med dig och gruppen vill utveckla verksamheten och arbetsuppgifterna. Dina blivande kollegor är personer som bidrar med entusiasm, stor erfarenhet och specialistkunskaper. Vi har precis genomgått en digitaliseringsresa och jobbar ständigt med att utveckla och förvalta vår bygglovsprocess. 

Varmt välkommen in med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Arbetet som byggnadsinspektör hos oss på Falu kommun innebär bland annat att handlägga lov, anmälningar, strandskyddsdispenser samt utöva tillsyn på byggnationer av olika slag. Dina dagar kommer att vara varierande och intressanta, bestående av handläggning och rådgivning inom yrkesområdet till både privatpersoner och företag. Vissa dagar åker du ut på tillsynsarbeten och gör platsbesök medan andra dagar består av att du granskar ärenden eller deltar i projektgrupper för planering av Falun. I frågor kring gestaltning och utformande kommer du vara konsulterande både till kollegor och allmänheten. 

Kvalifikationer

Utbildning och erfarenhet

Du har akademisk utbildning som antingen byggnadsingenjör, arkitekt eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Alternativt har du flerårig arbetslivserfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som relevant för tjänsten.

Du har flerårig erfarenhet av arbete med Plan- och bygglagen samt övrig lagstiftning gällande bygglov.

Du är väl van vid att arbeta med dator som främsta verktyg i din yrkesutövning, då samtliga processer som vi arbetar med är digitaliserade.

Goda kunskapar i svenska, i både tal och skrift.

B-körkort.

Personliga egenskaper

Som byggnadsinspektör behöver du förstå och analysera komplexa frågor snabbt för att göra förnuftiga och rationella bedömningar. I ditt arbete är det även viktigt att du kan prioritera och har ett metodiskt tillvägagångssätt. För rollen krävs att du kommunicerar klart och strukturerat, då varje arbetsdag innehåller möten med många olika människor. Vidare är din sakkunskap god inom yrkesområdet och du har förmågan att presentera planer, idéer och resultat på ett övertygande och tydligt sätt. Eftersom vi är en del av en framåtsträvande förvaltning så tror vi att du har en önskan om att kontinuerligt utvecklas i din yrkesroll. 

Meriterande kvalifikationer

Det är meriterande om du tidigare har arbetat med gestaltningsfrågor.

Anställningsvillkor

 • Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. 

  UPPLYSNINGAR

  Susanne Svärdström, bygglovschef, susanne.svardstrom@falun.se

  FACKLIGA RESPRESENTANTER

  Ulrika Bergman, Saco, 023-827 74
  Christina Johansson, Vision, 023-821 10

  ÖVRIGT

  Inför denna rekrytering har vi även tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

 • Antal tjänster:1
 • Sista ansökningsdag:2020-08-12
 • Arbetsgivare:Falu kommun
 • Ort:Falun
 • Titel:Byggnadsinspektör med intresse för gestaltning!
 • Tjänstens omfattning:100
 • Webrecruiter ID:4251255040

Logga

Byggnadsinspektör med intresse för gestaltning!

Företag Falu kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-12

Ansök nu

Dela detta jobb