teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Verksamhetsbeskrivning

Miljö-, bygg och räddningsförvaltningen är organisatoriskt en egen förvaltning. Nämnden för miljö-, bygg- och räddnings frågor är en myndighetsnämnd. Enheten handlägger bygglov, utför tillsyn enligt bl.a. LBE och LSO samt jobbar med frågor inom miljöbalkens och livsmedelslagstiftningens områden.
Gällivare kommun är arbetsplatsen för dig som strävar efter personlig utveckling och samtidigt ha chansen att göra skillnad för dem som bor och verkar här. Nu pågår samhällsomvandlingen d.v.s. flytt av Malmberget till det nya Gällivare med många pågående projekt, stora som små. Arbetstiderna är förlagda till kontorstid med en generös möjlighet till flextid anpassad för våra anställdas behov. Friskvårdstimme, trivselpeng och generös tillgång till bad och gymträning är några delar av personalens förmåner.
 
Byggnadsinspektör

Arbetsuppgifter:
Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete med stort eget ansvar och trevliga kollegor. Dina arbetsuppgifter blir först och främst handläggning av bygglov, förhandsbesked och rivningslov. Vi fattar egna delegationsbeslut och upprättar beslutsunderlag till byggnadsnämnden. Vi hanterar ärenden hela vägen från att ansökan kommer in, till beslut om bygglov, från tekniska samråd till arbetsplatsbesök, slutsamråd och beslut om slutbesked så att byggnationen får tas i bruk. I arbetsuppgifterna ingår även handläggning av obligatorisk ventilationskontroll och hissar.

Kvalifikationer:
För att lyckas i din roll som byggnadsinspektör behöver du trivas både med att arbeta självständigt och i team. Du bör vara service- och utvecklingsorienterad. Du bör ha en god förmåga att planera och organisera ditt arbete. Ett gott omdöme och beslutsförmåga är andra viktiga egenskaper i rollen som byggnadsinspektör.
Utbildning inom byggteknik samt goda kunskaper inom plan- och bygglagen, boverkets byggregler och förvaltningslagen är till fördel liksom juridiska kunskaper anses som meriterande. Erfarenhet av diarieföring samt hantering av allmänna handlingar och arkivering är meriterande. Du ska ha datorvana eftersom den största delen av granskningen och uppföljning av bygglov sker via olika dataprogram.
Högt meriterande är kunskaper och erfarenhet av verksamhetssystemet EDP-Vision, GIS-systemet Geosecma.

Tjänsten ställer krav på att du är noggrann och har en god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. En väsentlig del av verksamheten består av kontakter och information till allmänheten. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

B-körkort är ett krav.

Arbetstid/Varaktighet
Tillsvidareanställning. Provanställning kan bli aktuell.

Tillträde
Enligt överenskommelse

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning. Lämna gärna löneanspråk i din ansökan.

Upplysningar
Är du intresserad eller har frågor om tjänsten kontakta Avdelningschef Johnny Hatt, tfn 070-252 62 47

Fackliga företrädare:  
Vision, tfn 0970-818 000

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2022-05-26
Johnny.Hatt@gallivare.se
Till din ansökan vill vi ha med en CV. Vid begäran lämnas originalhandlingar.

Vi har valt våra rekryteringskanaler och önskar ingen rekryteringshjälp.

En arktisk småstad i världsklass. Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor nära 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.

Hemsida
gellivare.se/

Kontakta
Johnny Hatt
Avdelningschef
 070-252 62 47
Arbetsgivare
Gällivare Kommun
Tingshusgatan 8-10
98281 Gällivare
Tel: 0970-818 000 vx
 

 

Byggnadsinspektör

Ansök nu

Dela detta jobb