teknikjobb.se

logga

Bygglovshandläggare

Företag Jurek
Ort
Kategorier
Utgår

2021-06-30

Ansök nu

Bygglovshandläggare

Om jobbet

På Österlen skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet där Tomelilla kommun är plats för inspiration och utveckling. Kommunen har cirka 800 medarbetare och vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, delaktighet genom tillit och möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Vi är just nu på en utvecklingsresa med fokus på att effektivisera och förbättra vår service. Vår ambition är att vara ledande i att ta till vara på de möjligheter som digitaliseringen ger. Kort sagt- vi ska göra det enkelt för alla som bor i, verkar i eller besöker Tomelilla kommun. Tomelillas kommuns samhällsbyggnadsverksamhet befinner sig precis som hela Tomelilla i en spännande utvecklingsfas. Intresset från allmänhet och företagare att etablera sig i kommunen är stort och växande. Vi har en ny ambitiös översiktsplan som ska ge de boende och oss möjligheter. På Samhällsbyggnad/Plan och Bygg arbetar idag ett dussintal människor: Planchef, Bygglovschef, planarkitekter, bygglovshandläggare, kart/mätspecialister och administratörer. Vi arbetar proaktivt i översiktsplanens anda, med framtagning av detaljplaner och vid handläggning av bygglov och frågor kring lokalt byggande. Vi är måna om att ha en god lokal kännedom, möta människor och vara ute i de sammanhang och platser vi arbetar med. Vi arbetar nu även med att utveckla digitala tjänster, och planerar för ett lätt åtkomligt digitalt system för detaljplaner och allt som har med bygglov, dess ansökningar och ritningsarkiv att göra.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att förstärka gruppen som Bygglovshandläggare. Dina arbetsuppgifter kommer vara handläggning och granskning av ansökningar kring byggande i stort och smått; Om- och tillbyggnader, nya bostäder, industrier, strandskydd och plank/murar exempelvis. I uppdraget ingår att ge service till allmänheten i byggfrågor. Vi arbetar både i grupp och enskilt utifrån uppgifternas art. Din arbetsplats är flexibel och möjligheter för distansarbete finns. Då vi även är en myndighet, byggnadsnämnden, strävar vi efter smidig men rätt hantering av de ärenden vi hanterar. Kommuninvånarnas behov och plan-och bygglagen är utgångspunkter i vårt arbete och i bemötandet av medborgarna.

Kvalifikationer:

Vi medarbetare är en viktig drivkraft i kommunens utveckling. Det förutsätter att du har mod och vilja att arbeta med förändring och förbättring, att prova nya vägar och arbetssätt. Eftersom vi bedriver utåtriktad verksamhet behöver du även trivas i rollen av att möta olika människor och deras behov och att du är intresserad och nyfiken på nya utmaningar. Verksamheten befinner sig också i en digital omställning så vi ser gärna att du har ett intresse av att lära dig nya digitala verktyg. För en anställning krävs att du ska ha en kandidatexamen i arkitektur från någon av de tekniska högskolorna eller utbildning som arbetsgivaren bedömer motsvarande. Meriterande är om du har erfarenhet av medborgarbemötande och om du har en bygglovshandläggarutbildning. Du ska ha arbetat med datorprogram, vara kreativ och ha bra förståelse för att läsa och tolka byggritningar. Du behöver kunna läsa, skriva och prata svenska obehindrat. Du ska ha tidigare erfarenhet av arkitektverksamhet exempelvis arbete inom samhällsbyggnadssektorn, byggnadskultur, praktiskt byggande/hantverk och fysisk planering. Meriterande är om du har erfarenhet av bygglovshandläggning och om du har arbetslivserfarenhet från arkitektkontor eller liknande arbetsplats. Om du har B-körkort är det också meriterande.

Du erbjuds: 

Detta är ett konsultuppdrag, vilket innebär att du kommer arbeta hos Tomelilla kommun men vara anställd som konsult hos Jurek Rekrytering & Bemanning.
Uppdraget beräknas starta omgående och pågå i ca 6 månader med eventuell möjlighet till förläning. 

För frågor om tjänsten kontakta konsultchef Karin Thorstensson, 073-980 69 27.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Bygglovshandläggare

Jurek