teknikjobb.se

Bygglovhandläggare med samordningsansvar

Företag Halmstads kommun
Ort
Utgår

2020-06-14

Ansök nu

Bygglovhandläggare med samordningsansvar

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Bygg- och miljöförvaltningen ska genom sitt uppdrag möjliggöra en god livsmiljö för invånare, besökare och näringsidkare i ett växande Halmstad. Organisationen är i ett starkt utvecklingsskede både gällande service och som en viktig aktör i att bygga en hållbar kommun. Vi ansvarar bland annat för bygglov, lantmäteri, kartor samt frågor om miljö, livsmedel och alkohol. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Halmstad. Vill du vara med och påverka?

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och bidra till att kommunens medborgare och näringsliv kan förverkliga sina byggdrömmar på ett hållbart och estetiskt tilltalande sätt? Är du en erfaren handläggare som vill ta nästa kliv in i en mer samordnande roll? Välkommen med din ansökan! Som vår nya bygglovhandläggare kommer du att handlägga, granska och fatta beslut i bland annat bygglovsärenden, marklovsärenden samt Attefall utifrån Plan- och bygglagen (PBL). Du kommer att skriva tjänsteskrivelser gällande tillsyn och bygglov. Du kommer att ha mycket kontakt med medborgare och verksamhetsutövare genom rådgivning och handläggning av bygglov. Du hjälper dem att möta samhällets och lagstiftningens krav på en god och hållbar byggnation samt deltar i projekt och bedömningar om var man kan bygga och planera för ny bebyggelse och dess utformning. Du kommer ingå i en avdelning där man ser positivt på utveckling och förväntas därför delta och leda i verksamhetsprojekt. I tjänsten ingår också samverkan med andra förvaltningar och organisationer. Tjänsten är uppdelad på 75 % handläggare och 25 % samordnare. I ditt samordningsansvar ingår bland annat att: • Samordna bygglovsgruppen vardagliga arbete gällande ständiga förbättringar och processer. • Vara en viktig del i att skapa effektiva och samordnade processer mellan avdelningens arbetsgrupper. • Vara ett stöd till gruppen vid diskussioner kring fördelning av ärenden. • Avlasta enhetschefen i vissa arbetsuppgifter så som föredragande i nämnd och rapportering till styrande verk. I tjänsten kan det förekomma kvälls- och helgarbete.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har utbildning inom arkitektur, bygglovhandläggning eller ingenjörsutbildning med minst ett års arkitektur, alternativt eftergymnasial utbildning kombinerat med motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser att du har minst två års erfarenhet av bygglovhandläggning samt erfarenhet av myndighetsarbete. Du har b-körkort samt en god svenska i både tal och skrift. Det är önskvärt om du har erfarenhet av en samordnande och/eller ledande roll samt har vana av arbete i ärendehanteringssystemet Bygg-R. För att lyckas i rollen ser vi att du är en person som värnar om god sammanhållning samt lever efter mottot "laget före jaget". Du är en lösningsfokuserad och kreativ person som har förmågan att kombinera korrekt myndighetsarbete med kunden i fokus. Du trivs med att stå inför andra och tala och kan föra fram ditt budskap på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Du är en flexibel person som ser möjligheter i förändring. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde i september.
Publicerad
2020-05-20
Ansök senast
2020-06-14

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C38801 - 2020

Dela detta jobb

Bygglovhandläggare med samordningsansvar

Halmstads kommun