teknikjobb.se

Bränsleingenjör – Svensk Kärnbränslehantering AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-22

Ansök nu

Bränsleingenjör – Svensk Kärnbränslehantering AB

Ditt nya jobb kommer att göra skillnad.
I minst 100 000 år.


Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.

Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år.

Nu söker vi fler engagerade människor som vill vara med och att skapa en livsviktig skillnad.

Här kommer du att arbeta

Avdelning Anläggningsutveckling har i uppgift att ta fram strategier och metoder för omhändertagandet av använt kärnbränsle och drift- och rivningsavfall från de svenska kärnkraftverken. Avdelningen ansvarar för design och utveckling av befintliga och kommande kärntekniska anläggningar och slutförvar. Utöver detta ansvarar avdelningen för systematiskt kravhanteringsarbete och säkerhetsanalyser i syfte att se till att omhändertagandet av kärnavfall sker på ett säkert, effektivt och miljömässigt sätt.

 

Vad du kommer att göra

Bränsleingenjören är SKB:s expert inom bränsleområdet och ingår i en grupp med bränsleingenjörer som arbetar med att säkerställa att alla de bränsletyper som ska hanteras i SKB:s befintliga och kommande anläggningar uppfyller de krav som ställs på transport, hantering, mellanlagring och slutförvaring. Placeringen vid vår anläggning Clab innebär att du kommer att vara bränslegruppens ansikte mot den operativa driften och mot det projekt som arbetar med att utveckla den planerade inkapslingsanläggningen.
Arbetsuppgifterna är komplext sammansatta problem som kräver större inslag av analys, problemlösning och nytänkande.

Vi söker dig som har
Vi söker dig som har en akademisk bakgrund inom naturvetenskap och teknik med inriktning mot reaktorfysik/reaktorteknologi eller erfarenhet från arbete inom kärnkraftsbranschen motsvarande högre kurs i kärnkraftteknik.

Som person är du driven, ansvarstagande och strukturerad. Du är van att arbetsleda, leverera och arbeta mot deadlines. Att ta egna initiativ, vara lösningsfokuserad och ha lätt för att samarbeta och kommunicera är viktigt för denna roll. Vi arbetar mycket i team så stor vikt läggs på personliga egenskaper som stärker och kompletterar vår bränslegrupp inom SKB.

Det är meriterande om du har

  • Kompetens och erfarenhet från kärnteknisk verksamhet med fokus på kärnbränsle
  • Systematiskt kravhanteringsarbete

Varför välja oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

Övrig information

Rekryterande chef: Anna Wikmark, 070-459 76 08
Rekryterare: Zanko Dasko 070 253 28 96

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Placeringsort: På vår anläggning Clab i Oskarshamn

Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.

Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 22 November 2019. Urval sker efter sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan!

Dela detta jobb

Bränsleingenjör – Svensk Kärnbränslehantering AB

Vattenfall AB