teknikjobb.se

Logga

Brand-, risk- och säkerhetssamordnare

Ansök nu

Brand-, risk- och säkerhetssamordnare

Stockholm Vatten och Avfall satsar stort på Stockholms framtida avloppsrening och bygger ett av världens modernaste avloppsreningsverk med miljö och hållbarhet i fokus i Henriksdal. Vi söker nu dig som vill vara en del av denna resa och bidra till att göra detta möjligt. Du kommer att dagligen gör nytta genom ditt säkerhetsarbete i löpande verksamhet och projekt. Vi söker dig med erfarenhet inom brand-, risk-, och säkerhetsarbete.

Vill du utvecklas i en verksamhet som genomgår en spännande förändringsresa? Då är det dig vi söker!

Din nya arbetsplats är belägen i Henriksdal, centralt placerad mellan Stockholms innerstad och Nacka.

Arbetsuppgifter och utmaningar

Under de närmaste åren kommer Henriksdals reningsverk vara föremål för många och omfattande om- och tillbyggnationer. Din utmaning kommer att vara att bidra till att upprätthålla anläggningssäkerheten under byggtiden men framförallt utveckla arbetsområdet i samarbete med de expertfunktioner som finnas inom Stockholm Vatten och Avfall och bolagets externa intressenter vad gäller risk, brand, skydd, kemikalie- och anläggningssäkerhet och nödlägesberedskap.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Leda, samordna och utveckla den systematiska riskhanteringen avseende hantering av kemikalier, brandfarlig vara, brandrisker och säkerhetsrisker

  • Ta fram kontrollplan och utföra kontroller att den systematiska riskhanteringen avseende hantering av kemikalier, brandfarlig vara, brandrisker och säkerhetsrisker följer lagrum och övriga krav.

  • Förvalta och löpande uppdatera den samlade riskkartläggningen vid Henriksdal.

  • Ta fram krav på kompetens/utbildning/information för personer som ska vistas i riskområden.

  • Delta och bistå i projekt inom avdelningen som sakkunnig inom området brand, risk och säkerhet.

  • Ta initiativ och bevaka att verksamheten har relevanta tillstånd inom risk, brand och säkerhetsområdet.

  • Leda riskanalyser inom verksamhetsområdet.

Personliga egenskaper

Arbetet innebär mycket frihet under ansvar varför du behöver vara ansvarsfull, självgående, noggrann, initiativtagande och kommunikativ med kollegor, chefer, projektledare och andra. Kontakter med andra inom bolaget och med externa konsulter och entreprenörer kommer att vara ofta förekommande i din roll, så stora krav ställs på affärsmässighet i kombination med social kompetens. Vidare behöver du vara drivande och problemlösande men samtidigt lyhörd och inte vara rädd för att ställa frågor. Du tycker naturligtvis om att arbeta både enskilt och tillsammans i grupp och aktivt bidra till god stämning på enheten.

Förutom spännande arbetsuppgifter, kompetenta kollegor och ett mycket bra arbetsklimat så erbjuds du även goda anställningsförmåner som gym i huset, kompetensutveckling och bra flextidsvillkor

Din bakgrund

Vi tror att du är utbildad brand- och riskingenjör med minst 2 års erfarenhet av brandprojektering, SBA och riskhanteringsarbete inom industrisektorn, exempelvis process- eller gruvindustri. Erfarenhet av LBE är värdefull då tjänsten medför att vara föreståndare för Brandfarlig vara.

Dina frågor

För ytterligare information om tjänsten kontaktar du enhetschef Mikael Lind på 08-522 133 56. Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision och Saco når du via vår kundtjänst 08-522 120 00.

I din tjänst kommer du att komma i kontakt med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning

Din ansökan

Sök tjänsten som brand- risk- och säkerhetssamordnare senast 16 augusti 2021. Intervjuer startar efter att ansökningstiden har gått ut.

Vi har redan gjort vårt medieval och vill därför inte bli kontaktade av andra rekryteringssajter, annons- och mediesäljare.

 

Dela detta jobb

Logga
Brand-, risk- och säkerhetssamordnare

Stockholm vatten och avfall