teknikjobb.se

Brand- och Riskingenjör till Sweco

Ansök nu

Brand- och Riskingenjör till Sweco

Brinner du för Brand- och Riskfrågor och önskar att bredda dig i din roll, byta inriktning eller få mer omväxlande uppdrag än vad du erbjuds idag?

Om tjänsten

Sweco Brand- och Riskteknik finns på 11 kontor placerade från Luleå till Malmö. Hos oss har du en unik möjlighet att vara med och påverka vad du vill arbeta med och göra skillnad både för kunder och för vår framtida verksamhet. Tjänsteutbudet är brett och omfattar allt från rådgivning och projektering till kontroll och besiktning inom VVS, el, tele, brand och systemintegration. Med sin bredd inom kompetensområdet Brand- och Risk kan Sweco erbjuda dig skräddarsydd kompetensutveckling och aktiva satsningar för att se till att du får arbeta inom just det område som du intresserar dig för.

Vill du arbeta tillsammans med kunniga kollegor inom brandteknik, konstruktion, installation, arkitektur, industri, infrastruktur, miljö, säkerhet med flera så är du välkommen med din ansökan.

Arbetsuppgifter

Vi söker just nu efter en senior konsult inom Brand och Riskteknik till en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser, Sweco, med placering Stockholm eller Uppsala. På Sweco finns ca 50 konsulter inom brand- och riskteknik, gruppen i denna region består av ca 10 konsulter med olika senioritet.

Hos oss får du möjlighet att forma ett säkert samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Du får jobba med kompetenta kollegor som brinner för att skapa smarta lösningar. Att arbeta på Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Hos oss är professionell utveckling inte bara en möjlighet, det är en förutsättning. Rollen som brandingenjör och/eller riskingenjör hos Sweco erbjuder stor frihet och påverkan av arbetsuppgifter, är du nyfiken och engagerad så finns alla möjligheter att sätta din egen plan för utveckling och arbetsroll.

Vi söker dig som

  • Har minst 3-5 års erfarenhet som teknikkonsult inom brand- eller riskteknik

  • Har utbildning som Brandingenjör och/eller civilingenjör i riskhantering, eller motsvarande inom brand och risk

  • Är flytande i svenska, både tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • Flerårig erfarenhet av infrastrukturprojekt

  • Erfarenhet av verktygen för simulering av bränder, utrymning och konsekvenser vid olyckor, exempelvis FDS eller Pathfinder

Vi är speciellt intresserade av dig som kan tänka dig att agera mentor och lära upp yngre kolleger inom riskhantering samtidigt som möjlighet finns att själv delta som riskspecialist i våra projekt inom infrastruktur och samhällsbyggnad. Vi ser gärna att du är med och utvecklar vår risk- och säkerhetsaffär genom deltagande i vår nationella expertgrupp inom risk.

Som person beskriver du dig som självgående och problemlösande. Du drivs av att känna ansvar för dina uppgifter och att finna flexibla lösningar utefter varje specifik situation. Vi söker sig som har en god samarbetsförmåga och trivs bra med att arbeta i grupp. Du brinner för risk- och brandteknik och tycker att det är viktigt att ha kul på jobbet tillsammans med dina kollegor! Känner du igen dig? Då ser vi fram emot att berätta mer om möjligheten på Sweco.

Övrig information

  • Start: Flexibelt, med hänsyn till din uppsägningstid

  • Omfattning: Heltid

  • Placering: Stockholm eller Uppsala

Rekryteringsprocessen hanteras av AW Executive Search och Swecos önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av vår konsult Emelie Karlsson, 070 161 79 16. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 17 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 20.6 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. Sweco är dessutom en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och är branschbäst när unga ingenjörer rankar sin drömarbetsgivare. Hos Sweco får du möjlighet att forma ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Du får jobba med kompetenta kollegor som brinner för att skapa smarta lösningar. Att arbeta på Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär.

Dela detta jobb

Brand- och Riskingenjör till Sweco

Academic Work