teknikjobb.se

Biträdande Utredare Miljö till Trafikverket

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2020-12-16

Ansök nu

Biträdande Utredare Miljö till Trafikverket

Nu finns möjligheten att arbeta som biträdande utredare inom miljö hos Trafikverket och deras verksamhetsområde Stora Projekt. Vi söker dig som har en kandidatexamen inom samhällsplanering eller miljö och ett intresse av att bidra till att förbättra Sveriges framtida infrastruktur. Du är duktig på att koordinera med vana att jobba administrativt och söker ett arbete där du får arbeta med mijlöfrågor. Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en biträdande utredare inom miljö till verksamhetsområdet Stora Projekt och enheten anläggning och miljö.

Verksamhetsområdet Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Några av Trafikverkets största projekt i väst just nu är införandet av Västlänken, Olskroken planskildhet samt en dubbelspårig höghastighetsjärnväg mellan Göteborg/Borås. I denna roll kommer du att arbeta i projektet Göteborg/ Borås.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig en unik möjlighet att som en del av tjänsten även ingå i ett skräddarsytt utbildningsprogram. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och du kommer bland annat ta del av kunskap inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching, för att få bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till AcademicWork. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket på ett långsiktigt konsultuppdrag.

Arbetsuppgifter

Som biträdande utredare inom miljö kommer du att arbeta generellt med miljö-, klimat och tillståndsfrågor enligt Miljöbalken. Du kommer främst att vara kopplad till den verksamhet som bedrivs av Trafikverket inom nybyggnation av infrastruktur. Du kommer att bli miljöspecialistens förlängda arm och bistå denna med administrativ avlastning.

Du kommer till exempel att:

 • Handlägga operativa miljöfrågor
 • Tillsammans med miljöspecialist ta fram miljökrav vid upphandling av leverantörer samt säkerställer att ställda miljökrav efterlevs.
 • I arbetsuppgiften ingår även att utvärdera och förbättra arbetssätt och rutiner.

Du kommer att säkerställa att miljöfrågorna omhändertas på bästa möjliga sätt. Detta förutsätter att du är öppen och inte räds för att bidra med din kompetens. Det kommer vidare att innefatta mycket administrativa uppgifter så det är viktigt att du som söker känner dig bekväm i detta.

Vi söker dig som

 • Har en kandidatexamen inom samhällsplanering, miljö eller liknande
 • Har obehindrade kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Har stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar med en orädd attityd gentemot nya arbetsuppgifter
 • B-körkort

Det är meriterande om du har:

 • Kunskaper om infrastruktur- och/eller anläggningsbranchen
 • Kunskap inom natur- eller kulturmiljö kopplat till infrastrukturprojekt
 • Har arbetat i en liknande roll tidigare

Som person är du noggrann med hög känsla för kvalitet. Du är drivande och har förmågan att övertyga och påverka andra i viktiga sakfrågor. Dessutom har du förmåga att hålla god struktur och gillar att arbeta på det sättet. Då arbetet innebär mycket kontakter är det också viktigt att du är kommunikativ och har lätt för att samarbeta med andra.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Omgående

 • Omfattning: Heltid

 • Lön: Timbaserad månadslön

 • Placering: Göteborg

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Dela detta jobb

Biträdande Utredare Miljö till Trafikverket

Academic Work