teknikjobb.se

Biträdande utredare inom tillträde och trafikinformation

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2021-05-18

Ansök nu

Biträdande utredare inom tillträde och trafikinformation

Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer och söker dig som har ett brinnande intresse för samhällsutveckling och som vill börja din karriär som biträdande utredare. I tjänsten kommer du arbeta i spännande projekt som lägger grunden för framtidens infrastruktur i Sverige och gör skillnad i människors vardag. Vi söker dig som trivs i en social arbetsroll samt har en fallenhet för att skapa goda relationer. Låter detta som något för dig? Vi arbetar med löpande urval så sök tjänsten redan idag!

Om tjänsten
Academic Work söker för Trafikverkets räkning en biträdande utredare till kontoret i Borlänge. För rätt person kan det även vara aktuellt med annan utgångsort, under förutsättning att Trafikverket har ett lokalt kontor på orten.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer du som en del av tjänsten även ingå i ett skräddarsytt utbildningsprogram. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och du kommer bland annat ta del av kunskap inom åtgärdsvalsstudier, projektledning, självledarskap och presentationsteknik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coachning, för att få bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. 

Arbetsuppgifter
Som biträdande utredare kommer du arbeta i projekt inom tillträde och trafikinformation i teknikområdet järnvägssystem, där du agerar stöd till övriga medarbetare på enheten. Dina uppgifter kommer variera, men du kommer exempelvis arbeta med att:

 • Självständigt utreda processer kring ärendehantering och tydliggöra vilka processer som gäller och varför samt vilka personer som kan och behöver bidra till ärenden för att kunna genomföra uppgifterna.

 • Utreda vad som gäller vid framtagning av dokument.

 • Utreda och förbereda upphandlingar samt bistå utredare och förvaltare med uppgifter.

 • Utreda kring författning av instruktioner, upphandlingsdokumentation och annan stödjande och styrande dokumentation.

 • Skriftligt dokumentera ovanstående utredningar och framställa rapporter.

Vi söker dig som

 • Har en universitets- eller högskoleexamen (180HP) som är högst tre år gammal inom samhällsplanering, teknik eller annan utbildning som vi bedömer som relevant.

 • Har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift då dokumentation och kommunikation är en stor del av tjänsten. Vi ser även att du har lätt att uttrycka dig i skrift.

 • Trivs i en kontaktsökande roll där du involveras i en stor bredd av arbetsuppgifter.

 • Har god datorvana och kunskaper i officepaketet.

Tidigare yrkeserfarenhet inom liknande arbete är meriterande, men inget krav.

Som person ser vi att det är avgörande att du har god samarbetsförmåga och är utåtriktad genom att lätt knyta kontakter med andra. Du drivs av att arbeta i en föränderlig miljö där du får anta nya utmaningar i det dagliga arbetet och självständigt driva ditt arbete framåt. Du är initiativtagande och orädd inför nya uppgifter och kontaktytor och är trygg i din egen förmåga. Då du kommer ta till dig stora volymer med information är det även viktigt att du har en analytisk förmåga och kan sålla bland informationen du får till dig.

Övrig information

 • Start: Omgående

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: Borlänge. Annan utgångsort kan också vara aktuellt.

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget
Trafikverkets uppgift är att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell – och att alla resor och transporter sker så säkert som möjligt och med minsta möjliga miljöpåverkan. Genom allt detta kan du vara med och bidra till ett tillgängligt Sverige som skapar förutsättningar för tillväxt och välfärd som utvecklar samhället.

Dela detta jobb

Biträdande utredare inom tillträde och trafikinformation

Academic Work